Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Engeland plant nieuw megabos

donderdag 8 februari 2018

Engeland gaat in een gebied van ongeveer 22.000 hectare 50 miljoen bomen planten. Het 'Northern Forest' moet per jaar 7 miljoen ton Co2 gaan opnemen.

Begin 2018 liet de Britse overheid weten het project van natuurbeschermingsorganisaties The Woodland Trust en The Community Forest Trust te steunen. De bomen moeten in 2032 geplant zijn.

Vijf bossen verbonden
Het gaat om de noordelijke helft van Engeland, van Liverpool tot Hull. Het gebied, dat van kust tot kust een breedte heeft van 160 kilometer, is behoorlijk verstedelijkt. Het project verbindt vijf gevestigde bossen met elkaar.

Groene muur
Milieuminister Michael Gove heeft laten weten dat het bos een 'groene muur' gaat vormen die de noordelijke helft van Engeland van kust tot kust met bos gaat bedekken. Volgens hem moet het nieuwe bos de habitat worden voor in het wild levende dieren en voor mensen die zich in de natuur willen vermaken.

Drastische veranderingen
De organisatie The Woodland Trust beschermt oude bossen en plant nieuwe. De organisatie meent dat vanwege de groei van de bevolking en de dramatische aanwas van nieuw groen er dringend behoefte is aan drastische veranderingen. De organisatie pleit op haar website voor 'een bosrijk Groot-Brittannië'.

Overstromingen

Naast de opname van 7 miljoen ton Co2 per jaar moet het bos 190.000 huizen beschermen tegen overstromingen. Voor het gebied is gekozen om de maximale voordelen uit luchtkwaliteit, water, recreatie en biodiversiteit te halen. Dit moet de Engelse economie uiteindelijk 2 miljard euro opleveren.

Bron: bedrock.nl


door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM