Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Pilot met elektrische Stihl-machines in natuurgebied Vechtdal

dinsdag 6 februari 2018

Staatsbosbeheer, Brover Bedrijfswageninrichting en Stihl doen in natuurgebied Vechtdal een pilot met een bestelwagen die voorzien is van elektrische Stihl-machines.

Staatsbosbeheer klopte vorig jaar bij Stihl aan met de vraag om mee te denken over betere werkomstandigheden voor boswachters en tegelijkertijd minder hinder voor wandelaars. De organisatie zocht een oplossing voor duurzaam bosbeheer en dacht daarbij onder andere aan elektrisch gereedschap. Stihl was in staat om dit accugereedschap te leveren. Ook Brover Bedrijfswageninrichting stapte mee in het project, als expert in het ombouwen van bedrijfswagens tot mobiele werkplaats.

Opladen tijdens het rijden
Staatsbosbeheer, Brover en Stihl bundelden hun krachten en ontwikkelden samen een bijzonder concept: een ergonomisch ingerichte bestelwagen vol elektrisch gereedschap, zoals bosmaaiers, kettingzagen, bladblazers en heggenscharen, allemaal aangedreven door lithium-ion accu's. Via zonnepanelen op het dak en een mobiele omvormer in de laadruimte wordt tijdens het rijden voldoende stroom opgewekt om een hele dag met de beschikbare accu's aan de slag te blijven.

De beheereenheid van natuurgebied Vechtdal, in de buurt van Ommen, gaat nu een pilot draaien met deze bestelwagen vol met machines van Stihl. De ervaringen van de medewerkers zullen bijdragen tot het verbeteren van het concept, waarna er een grote kans bestaat dat het nationaal wordt uitgerold. De eerste reacties zijn vooralsnog positief.


door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM