Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Grootschalige bomenkap in centrum Rotterdam

woensdag 24 januari 2018

Met het verplanten en rooien van bomen door Nationale Bomenbank is de herinrichting van de Coolsingel in Rotterdam begonnen. Vanwege een nieuwe inrichting van de Coolsingel worden er 39 bomen verwijderd. Bedoeling is meer ruimte te creëren voor voetgangers en fietsers.

Een aantal van de weggehaalde bomen is nog gezond en wordt elders in de stad herplaatst. Van tevoren zijn de bomen beoordeeld en zijn elf bomen als verplantbaar aangemerkt. Deze worden door de Nationale Bomenbank verplant naar de stadskwekerij. De overige bomen worden gerooid.

Groene stroom
De overige 28 bomen gaan richting een bio-energiecentrale, waar het hout in groene stroom wordt omgezet. Een deel van de snippers wordt door Diergaarde Blijdorp gebruikt om onder meer het verblijf van de krokodillen te verwarmen. De stammen zijn bestemd voor de jaarlijkse gemeentelijke bomenveiling.

Platanen
De gemeente is van plan om uiteindelijk meer bomen terug te plaatsen dan er oorspronkelijk stonden. In de nieuwe situatie worden er 77 nieuwe bomen terug geplant waarbij het vooral gaat om Oosterse platanen. Deze groeien wat rechter omhoog. Deze aanplant zal aan het eind van de werkzaamheden plaatsvinden, in het najaar van 2020.

De afronding van de herinrichting van de Coolsingel staat gepland voor maart 2021.

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM