Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Weer uitstel bomenkap Bavelselaan Breda

dinsdag 23 januari 2018

Het kappen van bomen in de Bavelselaan is opnieuw uitgesteld. Zeventien bewoners uit die straat zijn naar de Raad van State gestap, meldt het ad.

Vorige week besloot de Rechtbank Zeeland-West-Brabant de kap van 133 bomen aan de Bavelselaan toe te staan. Dit zou nodig zijn om het riool en de bestrating te vervangen. Na het onderhoud zouden er nieuwe bomen voor in de plaats komen.

Nieuw verzoek
De zeventien bewoners vormen samen de Stichting Vrienden van de Bavelselaan. Zij vroegen een nieuw verzoek tot voorlopige voorziening bij de Raad van State, waardoor de werkzaamheden niet kunnen starten. Volgens de gemeente worden bewoners en overige belanghebbenden na de uitspraak van de Raad van State opnieuw over de start van de werkzaamheden geïnformeerd.

Karakteristieke laan
De bewoners van de Bavelselaan zijn al langer verdeeld over de bomen. De stichting wil de bomen behouden, omdat er met de kap een karakteristieke laan verloren zou gaan. De rest vindt dat er iets aan de worteldruk moet gebeuren. Deze groep, die hun straat de 'Bobbelsebaan' noemt, meent dat de worteldruk voor gevaarlijke situaties zorgt.

Bron: ad.nl

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Marlene | 25 januari 2018 | 08:34
Laat deze prachtige bomen alsjeblieft staan! Het uitvoeren van de werkzaamheden is ook mogelijk mét behoud van de bomen. Onderzoek van de gemeente zelf heeft uitgewezen dat de boomwortels zich niet onder het wegdek bevinden, zodat herbestrating gemakkelijk kan plaatsvinden. Ook voor de overige werkzaamheden bestaan alternatieve methode(n), waarbij de bomen niet gekapt hoeven te worden. Heeft u de Cartier van Disselstraat al gezien? Hier is het riool aangepakt, de boomvakken vergroot, het trottoir en het wegdek opnieuw bestraat én de bomen behouden. Het kan dus blijkbaar wel zonder kap!!!
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM