Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Heteren verdeeld over kap honderden eiken

maandag 15 januari 2018

Het Gelderse dorp Heteren is verdeeld over de kap van circa honderd bomen, die in februari moet gaan plaatsvinden. De gemeente Overbetuwe ontvangt regelmatig klachten over de eiken.

De klachten gaan met name over de luizen die in de zomer in de bomen leven. Deze produceren een plakkerige substantie, die de geparkeerde auto's bevuilt. Daarnaast komen er meldingen binnen over eikels die uit de bomen vallen, meldt de gemeente Overbetuwe aan de bewoners. De gemeente zocht samen met de Dorpsraad naar een oplossing.

Luizenbestrijding
Bij deze oplossing kwamen diverse opties ter sprake, zoals luizenbestrijding, het plaatsen van afdakjes boven auto's of vervanging van de eiken voor andere bomen. De gemeente Overbetuwe meent dat slechts het kappen van een aantal bomen het probleem kan oplossen.

Handtekeningen

Sommige inwoners van het plaatsje hebben handtekeningen verzameld om de kap mogelijk te maken. Niet iedereen tekent voor de bomenkap.

Groene straten
Volgens Overbetuwe worden niet alle eiken gekapt. Slechts de helft van alle bomen gaat tegen de vlakte, waardoor ook de overlast zou halveren. De gemeente benadrukt dat beide straten groene straten blijven, ook al worden ook de overige bomen flink gesnoeid.

Nestkastjes
De gemeente adviseert de bewoners verder om nestkastjes op te hangen voor mezen. Deze eten veel luizen. Ze nestelen doorgaans in holten, die veel in oude bomen voorkomen.

Bron: Gelderlander.nl

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM