Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Start opleiding tot Boomtechnisch Adviseur/European Tree Technician

woensdag 20 december 2017

Op donderdag 25 januari start Helicon Eindhoven de avondopleiding Boomtechnisch Adviseur/ETT. Gedurende 32 donderdagavonden en drie praktijkdagen worden deelnemers voorbereid op het ETT-examen.

De opleiding is bedoeld voor boomverzorgers, werkvoorbereiders, onderzoekers en adviseurs en voor diegene die bestekken schrijven voor of directie voeren over boomverzorgingswerken. De ETT-er kan de schakel vormen tussen opdrachtgever (boomeigenaar/beheerder) en de aannemer.

Competenties boomtechnisch adviseur
De opleiding (niveau mbo+ tot hbo) richt zich op competenties die verwacht mogen worden van een boomtechnisch adviseur. Het examen ETT, dat onder toezicht van de European Arboricultural Council wordt afgenomen, is de leidraad voor de opleiding. De onderwerpen van de opleiding zijn opgedeeld in 3 hoofdstukken, elk bestaande uit meerdere modulen. Deze onderwerpen zijn Basiskennis boombeheer, Regelgeving, administratie en organisatie en Boomonderzoek, advisering en aansturing boomverzorgingswerkzaamheden.

De onderwerpen in theorie en praktijk worden verzorgd door diverse docenten uit het bedrijfsleven; specialisten op hun vakgebied die garant staan voor de meest actuele informatie. Meer informatie over de opleiding vindt u hier.


door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM