Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Gemeente Rotterdam snoeit per abuis kerstverlichting weg

dinsdag 19 december 2017

Bij het snoeien van bomen aan de Nieuwe Binnenweg heeft de gemeente Rotterdam per ongeluk ook de kerstverlichting meegenomen. De schade bedraagt 45 duizend euro aan zelf betaalde lampjes. De winkeliersvereniging is not amused en wil nieuwe kerstverlichting.

Een van de ondernemers op de Nieuwe Binnenweg, Anke Griffioen, stelt dat het probleem al vijf jaar geleden is begonnen, toen de verlichting in de bomen werd gehangen. Volgens haar schijnt er geen beleid te zijn voor kerstverlichting in de straten van Rotterdam.

Vergunning
Toen de vereniging vijf jaar geleden de nieuwe verlichting in de bomen wilde hangen, dacht zij aan alle regels te voldoen. Toch werd de vereniging gesommeerd direct te stoppen met het ophangen van de verlichting. Tijdens het overleg met de gemeente was niet duidelijk geworden dat er ook een vergunning van de afdeling groenvoorziening vereist was. Toen bleek volgens Griffioen dat de bomen eigenlijk te kwetsbaar zijn voor boomverlichting. Nadat de snoeiwerkzaamheden begonnen, bleek ineens dat veel lichtjes het niet meer deden. Dit was vorig jaar ook al eens gebeurd.

Onduidelijke besluitvorming
Volgens Griffioen is het eigenlijke probleem dat er geen beleid lijkt te zijn voor de kerstverlichting in de straten van Rotterdam. De gemeente betaalt in sommige straten volledig voor de kerstverlichting. Hoe die besluitvorming tot stand komt is volgens haar onduidelijk; ze denkt dat de gemeenteraad het ook niet precies weet.

Eenduidig beleid
Griffioen vertelt een stichting te hebben opgericht, Retail010. Dertig à veertig winkelstraten hebben zich nu achter de stichting geschaard. Ze stelt dat de kerstverlichting niet de specifieke aanleiding is voor de oprichting, maar één van de zaken die de stichting wil regelen. Het kan volgens haar niet zo zijn dat de gemeente voor sommige straten alles regelt en betaalt en dat ondernemers die het zelf doen, moeilijkheden met de gemeente krijgen. Ze hoopt op eenduidig beleid door de gemeente voor de kerstverlichting in Rotterdam.

Bron: Rijnmond.nl

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM