Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Minimale uitval bij Het Witte Lint

dinsdag 12 december 2017

Het Witte Lint langs de N348 bij Zutphen heeft lang onder vuur gelegen, er zou zelfs sprake zijn van 'plantenmishandeling' volgens PvdD. Thomas de Ruiter, verantwoordelijk voor de nazorg van de scheve meidoorns komt echter tot andere conclusies.

Kerngezond

De Ruiter is binnen Boomkwekerij Udenhout verantwoordelijk voor de nazorg van de meidoorns. De meidoorns zijn in prima conditie stelt de Ruiter. 'Onlangs zijn er drie dode meidoorns vervangen, wat een uitzonderlijk laag aantal is op een totaal van 1.177 bomen. We wisten zelf ook niet goed wat te konden verwachten, maar dit is uitzonderlijk goed.'

Kritiek
Bomenstichting Zutphen heeft eerder dit jaar bij de provincie Gelderland aan de bel getrokken over de levensvatbaarheid van de meidoorns. De bomen zouden in zulke slechte staat verkeren, dat ze ten dode zijn opgeschreven. Het lage uitvalpercentage is voor De Ruiter het bewijs dat er weinig klopt van de beweringen die boomdeskundige Henk Slootjes van de Bomenstichting Zutphen afgelopen voorjaar deed.


door Willemijn van Iersel

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Herman mauritz | 12 december 2017 | 18:24
Een schitterend project. Hiervan zouden er meer van moeten zijn de kritiek hierop getuigd van grote ondeskundigheid. Dit zijn bomen met een meerwaarde het project ook. Ga zo door provincie en BOOMKWEKERIJ UDENHOUT. Gefeliciteerd met het mooie resultaat.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM