Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Wim van Breda pakt uit met het MT 750-speciaalvoertuig

dinsdag 14 november 2017

De smalle MT 750-bermmaaier zal één van de blikvangers zijn tijdens de open dagen bij Wim van Breda. Die open dagen vinden plaats op 8 en 9 december ter ere van het 60-jarig bestaan van het bedrijf.

De MT 750 is zo compact, dat het toegestaan is er om een berm mee te maaien zonder een wegvak af te zetten. De maaier blijft namelijk één meter van de witte lijn. Als werkvoertuigen ten minste één meter van de witte lijn in de berm of vluchtstrook staan, mogen de werkzaamheden worden uitgevoerd zonder de weg af te sluiten. Een berm maaien met de MT 750 komt dus de verkeersdoorstroming ten goede.

Hero Dijkema van Cumela zal tijdens de open dag op 8 december om 13.00 uur en 16.00 uur komen toelichten hoe dat wettelijk in elkaar zit. Die presentatie is geen overbodige luxe, gezien de ingewikkelde wetgeving omtrent het uitvoeren van werkzaamheden op of langs openbare wegen.

De MT 750 beschikt over een krachtige zescilinder-in-lijn-turbodieselmotor, luchtdrukberemming en dubbelluchtbanden achter. Het apparaat heeft een koppel van 500 Nm bij 1.400 toeren per minuut en haalt een maximale snelheid van 85 km per uur.

De specialisten van Wim van Breda kunnen de MT 750 desgewenst voorzien van een Herder Musketier KA-maaiarm in combinatie met een KMDT-klepelmaaier of VRM-vangrailmaaier. Daarnaast is het mogelijk een Veenhuis PROF45-opvangwagen achter het voertuig te plaatsen om de maaicombinatie compleet te maken. Daarnaast behoren werktuigen als een wegdekreiniger tot de mogelijkheden.


door Guy Oldenkotte


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM