Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Populierendag belicht waardevolle boomsoort

woensdag 13 september 2017

Donderdag 14 september organiseren de Nederlandse Dendrologische Vereniging, de Brabantse Populieren Vereniging en de gemeente Meierijstad een studiedag over het sortiment en het gebruik van populier.

Aanplant van populieren is een actueel thema. Er is langzamerhand meer vraag naar hout en plantgoed en daarmee neemt ook de kennisvraag toe. Wie bij populieren nog steeds denkt aan kortlevende bomen, takbreuk en een slechte houtprijs, heeft het mis. Met de aanplant van de juiste soorten en selecties ontstaat een duurzame aanplant. Ziedaar de reden voor een stijgende belangstelling voor de Hollandse populier.

Een aantal inleiders spreekt tijdens de Populierendag over de verschillende onderdelen van de keten, van de aanplant van populier tot de verwerking van het hout. Met kennis van alle facetten in de keten is het weer mogelijk mooie lanen en bossen te planten die ook steeds meer opleveren voor het landschap en de portemonnee.

Locatie
De Populierendag vindt plaats in de Schaapskooi in Schijndel, midden in het 'populierenland'. Tijdens deze dag vertrekken bussen naar de proefvelden die in de negentiger jaren door Staatsbosbeheer met populieren zijn beplant.

Informatie over het programma en het inschrijven is hier te vinden.

door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM