Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Bestuurder hoogwerker vervolgd voor veroorzaken dodelijk ongeluk

vrijdag 8 september 2017

Het Openbaar Ministerie vervolgt de 23-jarige bestuurder van de hoogwerker, die in februari vorig jaar een treinongeluk veroorzaakte bij Dalfsen in Overijssel. De machinist van de trein kwam hierbij om het leven; zes mensen raakten gewond.

De aanklacht tegen de bestuurder luidt het veroorzaken van een verkeersongeval met dood en letsel ten gevolge, zo maakte het Openbaar Ministerie (OM) deze week bekend. Eerder besteedde Boomzorg aandacht aan deze zaak.

Hoogwerker
De Arriva-trein van Zwolle naar Emmen kwam in volle vaart in botsing met de hoogwerker, die de spoorwegovergang bij Dalfsen overstak. De bestuurder van de hoogwerker kon vlak voor de botsing van het voertuig springen.

Verwijt
Het verwijt tegen de man luidt dat hij onoplettend, dan wel onachtzaam heeft gereden en zich daarbij onvoldoende heeft geïnformeerd over de dienstregeling op het spoor ter plaatse. De bestuurder zou zich van te voren niet goed hebben afgevraagd of het veilig was om met een langzaam voortbewegend voertuig veilig over te steken op deze spoorwegovergang.

Alarmknop
Een half jaar geleden presenteerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid haar bevindingen naar aanleiding van het ongeval. Bij gevaarlijke overwegen moet een grote alarmknop komen, adviseert de raad. Deze moet bestuurders van voertuigen die vast zijn komen te zitten op een overweg, in staat stellen om machinisten van treinen dichtbij de overweg te waarschuwen.

Informatie en instructies
De machinist in Dalfsen had te weinig tijd om te anticiperen op de hoogwerker, die het spoor overstak. De Onderzoeksraad stelt dat Prorail moet zorgen voor betere informatie en instructies bij spoorwegovergangen. Dat zou zware en langzame voertuigen in staat moeten stellen om zonder gevaar over te kunnen steken.

Op 12 september dient de zaak bij de rechtbank in Zwolle.

Bron: nu.nl

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM