Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Stigas neemt teek in de groensector onder de loep

maandag 21 augustus 2017

Stigas roept groenprofessionals op deel te nemen aan een onderzoek naar teken, tekenbeten en de ziekte van Lyme bij deze beroepsgroep.

Dat werken in het groen vraagt om oplettendheid op teken, is inmiddels algemeen bekend. Volgens het RIVM lopen Nederlanders op jaarbasis gezamenlijk ruim 1 miljoen beten op. Bij mensen die in de groensector werken is de kans gebeten te worden groter dan gemiddeld.

Om tekenbeten te voorkomen en voorlichting te verbeteren, voert Stigas in opdracht van FNV, CNV, Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren (VBNE), Branchevereniging VHG en Cumela Nederland deze zomer een onderzoek uit naar teken, tekenbeten en de ziekte van Lyme.

De gegevens worden verzameld onder groenprofessionals met diverse achtergronden. De vragenlijst kan worden ingevuld door werknemers, werkgevers en zelfstandigen in de bos- en natuursector, groenvoorziening, loonwerk en hovenierssector.

Het is de tweede keer dat een dergelijk onderzoek wordt uitgevoerd, waardoor de gegevens kunnen worden afgezet tegen de eerdere resultaten.

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM