Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Kamer en Kamp krijgen ruim vijfduizend brieven tegen ontbossing

vrijdag 16 juni 2017

Samen met tientallen brievenschrijvers heeft Milieudefensie gisteren op het Plein in Den Haag ruim vijfduizend brieven aangeboden aan leden van de vaste Kamercommissie voor Economische Zaken en aan minister Kamp.

De brievenschrijvers uitten hun zorgen over het bijmengen van voedsel in biobrandstof; dit gaat namelijk ten koste van het regenwoud. Na de overhandiging onthulden zeven Kamerleden op het plein een stuk regenwoud. De volksvertegenwoordigers onderstreepten daarmee hun inzet om de kap van regenwoud te stoppen.

Kamp en Dijksma geven niet thuis
Minister Kamp zelf weigerde de brieven officieel in ontvangst nemen. De campagnevoerders van Milieudefensie hebben alle postzakken daarom samen met de schrijvers afgeleverd bij het ministerie van Economische Zaken. De brievenschrijvers maken zich grote zorgen over de impact van palmolieproductie op de bossen: oerwouden worden gekapt voor palmolieplantages. In Europa wordt bijna de helft van alle palmolie als biobrandstof gebruikt, terwijl één liter palmoliediesel drie keer zo veel CO2 uitstoot.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM