Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Duitse tiener op weg naar aanplant biljoen bomen

woensdag 7 juni 2017

De Duitse 19-jarige Felix Finkbeiner is behoorlijk op weg om zijn streven om een biljoen (1.000.000.000.000) bomen wereldwijd te planten. Als negenjarige richtte hij een stichting op 'Plant for the Planet'. Na tien jaar zijn er al veertien miljard bomen geplant in 130 landen - ongeveer twee per wereldburger.

Bedoeling van de tiener is om wereldwijd 150 bomen te planten per persoon. Dit moet gebeuren door wereldwijd kinderen aan te zetten om contact te zoeken met telers van bomen en lokale milieuorganisaties. De kinderen vragen de telers om gratis boompjes te leveren. Bedoeling is dat de milieuclubs met de kinderen naar plaatsen zoeken om deze te planten. Naast het feit dat ze zorgen voor de aanplant van bomen, leren de kinderen op die manier veel over het belang van bomen voor een biodiverse natuur en de opslag van CO2.

Finkbeiner startte zijn idee na een opdracht voor het maken van een werkstuk over klimaatverandering op school. Tijdens zijn onderzoek kwam hij het verhaal van Wangari Maathai tegen, de Keniaanse Nobelprijswinnaar die in Afrika meer dan dertig miljoen bomen had geplant. De aanplant van de eerste boom op Felix' school op 28 maart 2007, was het startschot van zijn Stichting Plant for the Planet.

Bron: Worldsbestnews.nl


door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM