Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Nationale kampioenschappen voor boomverzorgers in Rotterdam

donderdag 18 mei 2017

Het Park bij de Euromast in Rotterdam is vrijdag 19 en zaterdag 20 mei het toneel voor de Nationale Kampioenschappen voor boomverzorgers.

Professionals uit het hele land gaan de strijd aan om de beste boomklimmer van Nederland te worden. Kinderen die de kunst van het boomklimmen willen afkijken kunnen onder begeleiding de boom in. Alle wedstrijden gaan over bomen, boomveiligheid en -bescherming en het delen en meten van kennis en kunde. De winnaar van het NK mag naar het Wereld Kampioenschap in de Verenigde Staten. De beste vijf worden afgevaardigd naar het Europees Kampioenschap.

Programma
Op vrijdag 19 mei tussen 8.00 en 17.00 uur vinden de voorrondes van het kampioenschap voor professionals plaats. Boomverzorgers uit het hele land laten hun klimkunsten zien tijdens verschillende onderdelen; de 'speedclimb', waarbij de deelnemers zo snel mogelijk via een parcours tot bovenin de boom moeten klimmen en de 'workclimb', waarbij zij allerlei opdrachten in de boom doen. Zaterdag 20 mei is in de ochtend de hoogwerker competitie en vanaf 13.00 uur is de beslissende finale. De prijsuitreiking is om 17.00 uur.

De Kring Praktiserende Boomverzorgers organiseert dit evenement in samenwerking met de gemeente Rotterdam.

door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM