Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Normontwerp voor tekenwerende kleding gepresenteerd

maandag 3 april 2017

3 april is de week de 'Week van de Teek' van start gegaan, om aandacht te vragen voor het gevaar van teken. Om mensen die in het groen werken te beschermen, is een normontwerp voor tekenwerende kleding gepubliceerd.

De projectgroep die deze norm heeft opgezet bestaat uit fabrikanten, eindgebruikers, een 'tekenexpert' en een onderhoudsbedrijf. Het eerste normontwerp NEN 8333 Beschermende kleding - Kleding die helpt te beschermen tegen teken en fabrieksmatig behandeld is met permethrine is inmiddels gepubliceerd.

Naar aanleiding van een marktverkenning is duidelijk geworden dat een norm voor tekenwerende kleding voor een betere kwaliteit van de producten kan zorgen. De markt voor dergelijke kleding groeit dan ook snel. Belanghebbenden kunnen tot eind juni online commentaar indienen op het normontwerp via www.normontwerpen.nen.nl.

Beroepsziekte
Teken zijn een potentieel risico voor werknemers en recreanten in de natuur. Wanneer iemand tijdens het werk de ziekte van Lyme oploopt, is er sprake van een beroepsziekte. Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever en de werknemer om tekenbeten te voorkomen. Het dragen van de juiste kleding is hierbij een belangrijk aspect.

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM