Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Nieuwe examenstandaard Boomveiligheidscontroleur

donderdag 21 januari 2016

Recent heeft CROW de Richtlijn Boomveiligheidsregistratie uitgebracht. Deze richtlijn vormt een standaard voor het opnemen van een boomveiligheidscontrole en het uitwisselen van gegevens over boomveiligheid tussen de boombeheerder en de boomveiligheidscontroleur.

Groenkeur en IPC Groene Ruimte hebben deze richtlijn verwerkt in het examendocument en de examinering voor de Boomveiligheidscontroleur. Dit was meteen een goede aanleiding om ook aanpassingen die voort zijn gekomen uit evaluaties van examens te verwerken.

Zo is de examentijd voor de praktijkcasus van 30 minuten verlengd naar 45 minuten. De lijst met te kennen boomsoorten is aangepast en ook de lijst met ziektes en aantastingen is aangepast en gelijk gemaakt aan de lijst in de CROW Richtlijn Boomveiligheidsregistratie. Tevens zijn begrippen en definities afgestemd op deze CROW-richtlijn.

Op 18 januari jl. zijn de opleiders geïnformeerd over het nieuwe examendocument boomveiligheidscontroleur. Vanaf februari zal de overgangsperiode naar het nieuwe examen starten. Vanaf 1 mei zullen er alleen nog maar examens volgens het nieuwe examendocument afgenomen worden.

De gecertificeerde Boomveiligheidscontroleurs zullen schriftelijk door Groenkeur geïnformeerd worden over de wijzigingen. Dit onder meer in verband met hun hercertificering.

Per februari zal het nieuwe document in te zien zijn op de websites van Groenkeur en IPC Groene Ruimte.

door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM