Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Nieuwe directie voor Floriade

donderdag 10 december 2015

Floriadepaviljoen
Het Floriadeproject zit in de 'uitvoeringsfase', zoals wethouder Tjeerd Herrema beweerde volgens Omroep Flevoland. Eerder was al bekend gemaakt dat directeur Henk Meijer van de projectorganisatie Floriade in Almere was vervangen door ad interim Esther van Garderen. Gisteren is het persbericht over de beoogde directie van Floriade BV de deur uitgegaan.

Het college van B&W van Almere heeft de heer Tjibbe Joustra, de huidige voorzitter van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid, voorgedragen als voorzitter van de Raad van Commissarissen van de toekomstige Floriade BV voor de Floriade Almere 2022. Tegelijkertijd zijn Jannewietske de Vries, als gedeputeerde van Friesland verantwoordelijk voor het binnenhalen en organiseren van de Culturele Hoofdstad 2018 in Leeuwarden, en Jan Willem Griep, oud-Rabobank directeur én oud-Floriade directeur, aangesteld als kwartiermakers en beoogde directie van de toekomstige Floriade BV.

Een mooie combinatie
"Wij hebben in deze drie personen een mooie combinatie gevonden van bestuurlijke senioriteit, ervaring met grote evenementen, financiële deskundigheid en verbinding met en kennis van de Nederlandse Tuinbouwwereld. Dat gecombineerd met een ondernemende hands on mentaliteit maakt dat er in mijn ogen nu een solide basis voor de bemensing ligt van de toekomstige Floriade BV." Zegt Tjeerd Herrema, wethouder Floriade van de gemeente Almere.

De drie personen zullen op 1 januari 2016 voor de Floriade 2022 aan de slag gaan. In de eerste helft van 2016 zal naar alle waarschijnlijkheid de Floriade BV opgericht worden. "We gaan van inspiratie naar realisatie." zegt Tjeerd Herrema, "De afgelopen jaren is er heel hard gewerkt aan plannen maken, afspraken maken en contacten leggen: nu staan alle lichten op groen om concreet aan de slag te gaan voor de Floriade 2022".


door Janneke de Wit

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM