Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Woodcarving-demonstraties in Garderen

dinsdag 10 juli 2018

Bij 't Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen vinden van 10 tot en met 14 juli woodcarving demonstraties plaats. Het thema van dit jaar is Hollandse Meesters. Tien professionele woodcarvers uit heel Europa komen naar Garderen om de mooiste kunstwerken te realiseren.

Nachtwacht van hout
Vooral in de Verenigde Staten, Engeland en Duitsland is woodcarving een populaire kunstvorm. Maar ook in Nederland wint het aan bekendheid. De deelnemers hebben een arsenaal aan kettingzagen bij zich met zaagbladen variërend van 20 centimeter tot wel anderhalve meter. Deze 'lompe kettingzagen' veranderen in de handen van de kettingzaagartiesten in precisie-instrumenten. Ook Sander Boom, meervoudig Nederlands kampioen zal zijn kunsten vertonen. Hij werkt met Dolmar-benzinekettingzagen en werkt de sculpturen af met een Makita-accuzaag. Aspen, producent van olieproducten en schone alkylaatbenzine, is daarbij partner.

Kleurige bloemenzee
Ook dit jaar was Rob Verlinden, de bekendste tuinman van Nederland, samen met zijn team verantwoordelijk voor de beplanting bij 't Veluws Zandsculpturenfestijn. De kleurige bloemenzee laat alle zandsculpturen nog beter tot z'n recht komen.


door Willemijn van Iersel

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES