Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

European City of Trees Award uitgereikt aan Apeldoorn

maandag 11 juni 2018

Loco-burgemeester Mark Sandmann van de gemeente Apeldoorn neemt de ECOT-award in ontvangst uit handen van Thomáš Guniš, stadsarchitect van Trnava (Slowakije)
In Apeldoorn is op vrijdag 8 juni de award uitgereikt waarmee deze stad zich een jaar lang 'European City of the Trees' (ECOT) mag noemen. De stad ontvangt deze award voor de groene uitstraling en voor het concept van ondergrondse groeiplaatsconstructies.

De award werd overhandigd door Thomáš Guniš namens de stad Trnava in Slowakije. Deze stad won vorig jaar de award. Loco-burgemeester Mark Sandmann nam de award in ontvangst. ‘Het is een prachtige erkenning van de resultaten die we in Apeldoorn hebben bereikt. Het past bij onze ambitie een groene stad te zijn die leefbaar en klimaatbestendig is. Bomen spelen daarin een belangrijke rol.’

De ECOT-award wordt sinds 2007 jaarlijks toegekend aan een Europese gemeente die toonaangevende activiteiten ontplooit in boombeleid en -beheer. Initiatiefnemer is de European Arboricultural Councel (EAC), de Europese koepelorganisatie van boomspecialisten in 23 landen. Vanuit Nederland is Branchevereniging VHG bij EAC aangesloten. Eén keer eerder werd de award toegekend aan een Nederlandse gemeente, en wel aan Amsterdam in 2012.

Naast Apeldoorn waren ook Dordrecht en Breda dit jaar genomineerd voor deze titel. Een jury, bestaand uit boomexperts uit Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Finland, Duitsland en Nederland bezocht de drie steden in april. Vertegenwoordigers uit elke stad gaven daarbij een toelichting op het stedelijk boombeleid en -beheer in hun gemeente.

Na een uitgebreid juryberaad stemde een meerderheid van de juryleden in het voordeel van Apeldoorn. Bomen spelen een fundamentele rol in de ontwikkeling van de stad en dit is ook verwoord in het boombeleidsplan. Sinds de jaren '90 werkt Apeldoorn aan een speciale substructuur voor straten en pleinen die veel ruimte laat voor de wortels onder de basislagen. Deze bomenbunkers voorzien bomen in de stenige stad van goede grond, lucht en water. Een succesvolle formule; Apeldoorn telt inmiddels ruim 350 van deze ondergrondse groeiplaatsconstructies.

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES