Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Bewoners Harmelen ontstemd over kaalslag openbaar groen

dinsdag 9 januari 2018

Bewoners van Harmelen, een dorp in de gemeente Woerden, zijn bezorgd over het tekort aan groen in hun wijk. De gemeente Worden heeft onlangs zo'n veertig bomen gekapt vanwege de aanleg van nieuwe riolering en bestrating.

De inwoners van Molenwijk in Harmelen gingen er van uit dat er voor de gekapte bomen nieuwe exemplaren in de plaats zouden komen. Dat dit niet het geval blijkt, noemt een buurtbewoner 'onbegrijpelijk'. Er zouden enkele bewonersavonden hebben plaatsgevonden waarin de kap besproken was. De gemeente wekte de suggestie dat er veel groen voor terug zou komen, maar het blijkt uiteindelijk om slechts een handjevol bomen te gaan.

Participatie
De lokale partij Inwonersbelangen heeft vragen gesteld aan het college. De partij vindt het onbestaanbaar dat er zoveel groen is verdwenen in de wijk. Raadslid Van Rensen stelt dat er iets fout is gegaan bij de participatie van de buurt. Hij stelt dat de bewoners hun plannen niet terug zien in de uitwerking en dat ze meer bomen willen in Woerden.

Suggesties voor groen
De gemeente Woerden heeft laten weten dat er vanavond nog een gesprek plaatsvindt met de buurt, waarin bewoners suggesties kunnen doen voor groen in de wijk. Er kan geen sprake zijn van terugplaatsing van hetzelfde aantal bomen, omdat de wortels van de bomen de nieuwe kabels en leidingen kunnen vernielen.

Bron: RTV Utrecht

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES