Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Boomrooierij Weijtmans
Kreitenmolenstraat 175
5071 BD Udenhout
Nederland

Tel: 013 511 14 83 / 06 539 019 34
E-mail: algemeen@weijtmans.nl

www.weijtmans.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
BROCHURES
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Weijtmans start boomonderhoud in Sportpark Rijen met oog voor natuur
Boomrooierij Weijtmans is vorige week begonnen met boomonderhoud in het Sportpark in de gemeente Rijen. Door langs de percelen te werken, bespaart het bedrijf schade aan flora en fauna in de natuur rond het sportpark in Rijen.
Lees meer
Essentaksterfte aanpakken in het broedseizoen
In het Amsterdamse Bos worden in de periode tussen 5 februari en 23 maart 835 bomen gekapt. De planning is er op gericht de kapwerkzaamheden uit te voeren voordat de broedvogels in het Amsterdamse Bos actief worden.
Lees meer
Boomrooierij Weijtmans gaat samenwerking aan met 3 gemeenten
Boomrooierij Weijtmans is onlangs een samenwerking aangegaan met ABG-Gemeenten. De samenwerking betreft het uitvoeren van boomonderhoud in de gemeentes Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen.
Lees meer
Stormschade nog lang niet opgeruimd
De storm is inmiddels al meer dan een week geleden en voor veel mensen oud nieuws. Maar niet voor boomrooierij Weijtmans waar het nu topdrukte is door alle stormschade.
Lees meer
Boomrooierij Weijtmans schaft twee nieuwe stobbenfrezen aan
Boomrooierij Weijtmans heeft onlangs twee stobbenfrezen aangeschaft bij mechanisatiebedrijf Wim van Breda uit Geldermalsen.
Lees meer
Roel Vermeulen over het levensbomenbos in Rosmalen
Op 18 en 25 november vonden de eerste plantdagen van het levensbomenbos in Rosmalen plaats. Roel Vermeulen (Vermeulen Boomadvies) vertelt over de totstandkoming van het initiatief en het verloop van de plantdagen.
Lees meer
Start aanplant levensbomenbos in 's-Hertogenbosch
Op zaterdag 18 november zijn de eerste bomen geplant voor een levensbomenbos in Rosmalen, gemeente ’s-Hertogenbosch.
Lees meer
Overhandiging 'Het Grote Populierenboek' aan CdK Wim van de Donk
Op maandag 6 november is het onlangs verschenen ‘Het Grote Populierenboek’ aangeboden aan Wim van de Donk, commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant en Johan van den Hout, gedeputeerde Natuur en Milieu.
Lees meer
Deze bedrijven zijn aanwezig op de Boom Inspyratie Dag
Zeventien bedrijven zullen op donderdag 26 oktober aanwezig zijn met een stand en/of machines.
Lees meer
Weijtmans toe aan vierde telescoopkraan
Boomrooierij Weijtmans heeft alweer een vierde telescoopkraan in bestelling. Weijtmans is met deze kraan en de nieuwste Euro 6 Silent vrachtwagen aanwezig op de Boom Inspyratie Dag.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4
Richtlijnen voor inschatting van risico op takbreuk bij veterane populieren
In februari verschijnen er richtlijnen op de website van de Bomenstichting voor het inschatten van de risico’s op takbreuk bij populieren.
Weijtmans geeft innovatie en vakmanschap vervolg met telescoopkraan
Boomrooierij Weijtmans is sinds mensenheugenis een begrip in de bomenbranche. Niet geheel onlogisch: al vanaf 1800 is de familie Weijtmans actief in het rooien van bomen.
'Er staan duizenden kaprijpe populieren in de openbare ruimte
Kees Weijtmans van Boomrooierij Weijtmans ziet het op veel plaatsen: kaprijpe populieren, die enorm veel risico's gaan opleveren en in de toekomst veel onderhoud zullen kosten. Weijtmans: 'De populieren zijn vooral door hun leeftijd kaprijp en moeten toch een keer vervangen worden.
Vakblad Boomzorg presenteert Het Grote Populierenboek
Op maandag 6 november is het onlangs verschenen ‘Het Grote Populierenboek’ aangeboden aan Wim van de Donk, commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant en Johan van den Hout, gedeputeerde Natuur en Milieu.
Tilburgse Boomfeestdag in 'Witsie'
Als beheerder van de gemeentelijke bossen in Tilburg werd Boomrooierij Weijtmans door de gemeente gevraagd de Boomfeestdag te organiseren. Op 22 maart was het zover en hielpen tientallen leerlingen van basisschool De Sporckt en basisschool De Wegwijzer mee om de plannen voor het 'Witsie' te realiseren.
Boomrooierij Weijtmans: 'Van al die tonnen houtafval kun je heel wat T-shirtjes maken!'
Boomrooierij Weijtmans, een bedrijf dat al sinds 1800 bestaat, past zich aan de tijd en zijn omgeving aan. Qua materieel is dit te zien aan de drie unieke telescoopkranen, die tot op 32 meter hoogte takken kunnen grijpen en afzagen. Hiermee kan het bedrijf veilig en gecontroleerd bomen rooien.
Boomrooierij Weijtmans creëert optimaal draagvlak voor onderhoud Tilburgse bossen
De gemeente Tilburg heeft het bosbeheer en -onderhoud van de Tilburgse bossen tot eind 2018 uitbesteed aan de firma Weijtmans uit Udenhout. Het gaat om maar liefst 25 gemeentebossen met in totaal zo'n 600 hectare bos.
Veilig gesteld door te kandelaberen
In opdracht van de gemeente Geertruidenberg heeft Boomrooierij Weijtmans 108 'kaprijpe populieren' veilig gesteld door ze te kandelaberen. Dit gebeurde in juni. Eigenaar en directeur Kees Weijtmans: 'Vanwege de soort conditie en eigenschappen was er een onacceptabel risico op takbreuk.
1 | 2 | 3