Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Batouwe Boomkwekerijen B.V.
Engelandstraat 1b
6669 DX Dodewaard
Nederland

Tel: 0488 413 097
E-mail: info@batouwe.com

NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Herbeleef symposium Climate Trees met de presentaties van de sprekers
Heb je het symposium bezocht en wil je alles nog een keer teruglezen of ben je benieuwd wat er besproken is tijdens het symposium? De presentaties van de sprekers en elevator pitchers zijn hieronder te downloaden.
Lees meer
Uitdagingen en kansen van klimaatbomen tijdens symposium Climate Trees
Afgelopen woensdag vond in Dodewaard symposium Climate Trees plaats. Een dag met inspirerende presentaties en pitches van deskundigen.
Lees meer
Internationaal Seminar: stedelijke boomsoorten in een veranderend klimaat
Het klimaat zal de komende jaren flink veranderen. Wat betekent dit voor de bomen in onze steden?
Lees meer
Wijdverspreide bomenpopulaties reageren verschillend op klimaatverandering
Uit onderzoek van de Portland State University blijkt dat lang niet alle bomen van één bepaalde soort hetzelfde reageren op klimaatverandering.
Lees meer
Jan Dieter Bruns van Bruns-Pflanzen-Export op symposium Climate Trees
Voor boombeheerders en boomkwekers is het een hele opgave: omgaan met het veranderende klimaat. Vooral het vinden van boomsoorten die hitte in steden aankunnen blijkt lastig.
Lees meer
Wat kunt u leren op het Seminar Climate Trees op 20 juni ?
De vakbladen Boomzorg, Stad+Groen en Boom In Business organiseren op 20 juni bij Batouwe Boomkwekerij een seminar over de selectie van de juiste bomen.
Lees meer
'Steeds lastiger om te weten welke boom de eindgebruiker wil'
Weten kwekers wat ze moeten planten om aan de vraag naar 'bomen van de toekomst' te kunnen voldoen? Nee, vindt Henk Huibers van Batouwe Boomkwekerijen.
Lees meer
'Een gevoel van urgentie om andere bomen te selecteren'
20 juni vindt in Dodewaard het internationaal seminar Climate Trees plaats. Hein van Iersel, hoofdredacteur Boomzorg en Boom in Business, geeft een introductie op het evenement.
Lees meer
Symposium selectie stedelijke boomsoorten in een veranderend klimaat
Op 20 juni 2018 organiseren de Nederlandse vakbladen Boomzorg en Boom in Business een internationaal symposium over klimaatbomen. Het wordt gehouden in Batouwe Boomkwekerijen in het Gelderse Dodewaard.
Lees meer
De meest gelezen nieuwsberichten op boom-in-business.nl
Het einde van 2017 nadert en dus is het tijd om even terug te blikken op de populaire thema's van dit jaar, met de vijf best gelezen nieuwsberichten.
Lees meer
1 | 2
Veel boomkwekers hebben geen idee wat zij moeten planten
Als 'kraamkamer voor bomen' moet Batouwe Boomkwekerijen als geen ander verder kijken dan zijn neus lang is, naar wat de eindgebruiker wil. Dat is actueler, maar door de wisselende vraag en de klimaatverandering ook moeilijker dan ooit. Wéten kwekers überhaupt wel wat ze moeten planten om aan de vraag te kunnen voldoen?
Alnus glutinosa 'Pyramidalis': een lastige boom, maar goed leverbaar
In de smalle profielen van onze straten bestaat er een grote behoefte aan bomen die zich daarin kunnen voegen. Voor een deel verklaart dit het succes van bomen als Carpinus betulus ‘Frans Fontaine’ en Quercus robur ‘Fastigiate Koster’.
Batouwe wil inspireren met bijzonder sortiment
Batouwe Boomkwekerijen is de laatste jaren flink aan het uitbreiden. Na overnames van Boomkwekerij Friesespil en Boomkwekerij C. Verhelst-Verplancke is het sortiment van de kwekerij uit Dodewaard groter dan ooit.
Tropenrooster voor boomkwekers
Een tropenrooster (6 uur beginnen, 15.00 uur stoppen), veel drinken en alleen werken onder een parasol. Batouwe Boomkwekerijen, leverancier van uitgangsmateriaal aan boom- en plantenkwekers, in Dodewaard neemt in de warme dagen in juni extra maatregelen tegen de hitte om personeel en vakantiewerkers fit te houden.
Klaar voor de toekomst met veenvrije potgrond
Veenvrije potgrond blijft in Nederland nog wat achter, zeker in vergelijking met andere landen. Veel kwekers hebben daar een goede reden voor: de mengsels die zij gebruiken zijn goed en eenvoudig in het gebruik, dus is er geen reden tot verandering.
#wiemaakthetverschil
Sinds 2012 organiseert dit vakblad een Boom-In-Business-kerst- of nieuwjaarsdiner. Het idee is om met een aantal ondernemers te discussiëren over een voor de sector relevant thema en tegelijk te proosten op het nieuwe jaar.
Diversiteit in aanplant; durven en doen
Op donderdag 13 oktober werd bij Boomkwekerij Udenhout in Udenhout de Boom Innovatie Dag gehouden. De deelnemers lieten zich ditmaal bijpraten over het thema 'Plant eens een andere boom'. Met dit thema wilden de vakbladen Boomzorg, Stad+Groen en Boom in Business diversiteit in de openbare ruimte stimuleren.
Boombarometer, the sequel
Enkele jaren geleden vroeg Boom in Business ondernemers hoe zij het toenmalige verkoopseizoen beoordeelden. ‘Jubelstemming in de sector’, kopten we destijds. Toch zou de kwekerijsector nog enkele zware jaren te verduren zou krijgen.
1 | 2