Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
VHG
De Molen 30   
3994 DB Houten
Nederland

Tel: 030-6595550
E-mail: m.custers@vhg.org

OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Nieuw protocol voor uniforme beoordeling essentaksterfte
Tot nu toe werden er verschillende (veelal eigen) handleidingen gebruikt met onderling soms grote verschillen. De verzamelde data zijn daardoor niet uitwisselbaar.
Lees meer
Partijen tekenen voor terugdringen arbeidsongevallen
Jaarlijks vinden er in de agrarische en groene sector gemiddeld 16 dodelijke ongelukken plaats. Diverse partijen tekenden afgelopen week om dit aantal terug te dringen.
Lees meer
Diefstal groenbedrijven regio Rotterdam
Branchevereniging VHG geeft aan meldingen te krijgen van inbraken bij groenbedrijven in Rotterdam en omstreken. Het gaat om machines en gereedschappen die worden weggehaald uit bedrijfsauto's en tuinen waar gewerkt wordt.
Lees meer
European City of Trees Award uitgereikt aan Apeldoorn
In Apeldoorn is op vrijdag 8 juni de award uitgereikt waarmee deze stad zich een jaar lang ‘European City of the Trees’ (ECOT) mag noemen.
Lees meer
Nieuw instrument voor beeldkwaliteit moet boetes voorkomen
Branchevereniging VHG heeft een schema laten ontwikkelen om beter in te spelen op de gevolgen van klimaatverandering bij beeldbestekken.
Lees meer
Inschrijving geopend voor Boomproject van het Jaar 2018
Van donderdag 17 mei tot en met vrijdag 15 juni kun je inschrijven via de website van VHG.
Lees meer
Inschrijven mogelijk voor wedstrijd Tuin van het Jaar 2019
Vanaf nu kunnen hoveniers hun mooiste tuinproject insturen om mee te dingen naar de titel Tuin van het Jaar 2019. Aanmelden is mogelijk tot 15 juni.
Lees meer
Apeldoorn verkozen tot bomenstad van Europa
Naast de groene uitstraling van de stad waren ook de innovatieve ondergrondse boomconstructies reden om Apeldoorn als winnaar aan te wijzen.
Lees meer
Landelijk keuzedeel Onderhoud van Sportvelden en Golfbanen voor mbo-studenten
Op 8 maart, de Dag van de Sportaccommodaties, is het landelijk keuzedeel 'Onderhoud van sportvelden en golfbanen' gepresenteerd.
Lees meer
De Rooy Hoveniers wint Tuin van het Jaar
De inzending van De Rooy Hoveniers is 24 februari tijdens Tuinidee uitgeroepen tot Tuin van het Jaar 2018. 'Het gevoel ontstaat direct betrokken te zijn bij de tuin. Dat is een grote verdienste van deze hovenier', aldus de jury.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 18
Jaarlijkse Zwemvijver van het Jaar-verkiezing zet natuurlijk zwemmen in de spotlight
In de categorie ‘Particuliere natuurlijke zwembaden’ en in de categorie ‘Particuliere zwemvijvers’ werden elk twee inzendingen genomineerd. Stad + Blauw laat ze hun pronkstuk nog eens presenteren en vertelt over de winnaar.
Gemengde ervaringen met nieuwe overkoepelende Wet natuurbescherming
Brengt de vorig jaar ingevoerde nieuwe Wet natuurbescherming de bosbouw en groenvoorziening de beloofde verbeteringen? De gevoelens bij partijen die ermee werken, blijken gemengd.
Badderen tussen het groen
Een vakjury selecteerde begin dit jaar inzendingen voor de wedstrijd Zwemvijver van het Jaar, waarvan de uitreiking op 24 februari plaatsvond tijdens Tuinidee.
De meest bijzondere tuin van Nederland
Branchevereniging VHG heeft ook dit jaar alle hoveniersbedrijven uitgedaagd om hun mooiste tuin in te sturen voor de wedstrijd Tuin van het Jaar 2018.
Hoveniers zijn veel te bescheiden
Hoveniers moeten veel meer laten zien wat ze allemaal kunnen. Ze zijn veel te bescheiden, zegt voorzitter John Koomen van VHG Vakgroep Hoveniers.
Digitale maatjes
De gemiddelde hovenier heeft aardig wat vakkennis paraat, maar een beetje ondersteuning kan nooit kwaad. Met handige apps bijvoorbeeld, die helpen bij ziekten en plagen of ondersteunen als het juiste gereedschap niet voorhanden is.
De klant houdt van een duurzame tuin; wij dus ook
Duurzaamheid is in, duurzaamheid is hot en op het gebied van duurzaamheid kun je met weinig zaken zo scoren als met een tuin. Vakblad De Hovenier nodigde tien – niet representatieve – hoveniers en ontwerpers uit voor een discussie over duurzaamheid.
Wie mag het derde Gouden Klavertje opspelden?
Er waren dit jaar ongeveer 50 inzendingen van bedrijven voor de derde editie van de GTH Beursprijs: het Gouden Klavertje. Een jury met daarin alle persmuskieten die iets te zoemen hebben op het gebied van tuin en park, aangevuld met VHG-voorzitter Rien van der Spek, koos daaruit elf nominaties.
1 | 2 | 3 | 4