Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Boomverzorging Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
RootBarrier BV
Nobelweg 1
3899 BN Zeewolde
Nederland

Tel: 0320 215 805
Fax: 0320 220 630
E-mail: info@rootbarrier.nl

BTW: NL813814972B01
KvK: 39086383

www.rootbarrier.nl
Duurzame oplossingen tegen wortelopdruk en onkruid voor de professionele groenvoorziening RootBarrier®
RootBarrier B.V. is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en distributie van duurzame (nonwoven) oplossingen tegen wortelopdruk en onkruid voor de professionele groenvoorziening. Daarnaast levert RootBarrier B.V. producten voor grondstabilisatie, mollenwering, paddenwering, bewatering en vijverafwerking. Door het brede assortiment, de uitstekende prijs/kwaliteitverhouding inclusief 25 jaar garantie, flexibiliteit en vakinhoudelijke ondersteuning stelt RootBarrier B.V. haar klanten al bijna 15 jaar in staat zich te onderscheiden in de markt. RootBarrier B.V. is de enige producent van de hoogwaardige RootBarrier® wortelweringsschermen die sinds 1995 op de markt zijn, met als basismateriaal Xavan® van DuPont™ (Luxemburg). Daarnaast is RootBarrier B.V. de exclusieve distributeur van de unieke DuPont™ Plantex® onkruidvliezen.

RootBarrier B.V. is in 2004 als zelfstandige onderneming ontstaan vanuit haar moederbedrijf King Nonwovens B.V. en is sinds 2012 onderdeel van King Holding B.V. Met haar directie bestaande uit de eigenaren Bart van der Hart, Jan van Leeuwen en Paul Verwoerd is veel kennis en ervaring aanwezig.
We genieten allemaal van mooie bomen en struiken. Bij die bomen en struiken horen wortels, dat is logisch. Maar omdat die wortels zo ontzettend sterk zijn, kunnen ze voor problemen zorgen. Door te woekeren op plekken waar we liever andere planten zouden willen zien, door fietspaden of het wegdek te beschadigen, of leidingen of kabels weg te drukken. RootBarrier® is de oplossing. RootBarrier® belemmert de wortels niet in hun groei, maar zorgt dat ze gecontroleerd hun weg kunnen vinden naar het water en de voedingsstoffen die ze zoeken.
BROCHURES
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Wortelgeleiding Rollrib in meer maten verkrijgbaar
Enige tijd geleden introduceerde Rootbarrier zijn wortelbegeleidingssysteem op rol. Het product is nu verkrijgbaar in nog meer maten.
Lees meer
Werk in beeld: Rootbarrier Rollrib te Etten-Leur
In opdracht van de gemeente Etten-Leur wordt dit jaar het gehele Van Bergenplein, het kernwinkelgebied in Etten-Leur Noord, gerenoveerd.
Lees meer
Gemeente Heemskerk kiest herbruikbare gietranden
De gemeente Heemskerk heeft sinds 2014 Rootbarrier gietranden in gebruik. Groot voordeel daarbij is de herbruikbaarheid, stelt de heer Jacobs, verantwoordelijk voor het groenbeheer in de gemeente Heemskerk.
Lees meer
Werk in beeld: paddenscherm te Venlo
Bij werkzaamheden in Venlo moet een sloot worden gedempt. Om te voorkomen dat er alsnog amfibieën richting deze sloot trekken, wordt er preventief een paddenscherm aangebracht.
Lees meer
Innovatief wortelgeleidingssysteem op rol verkrijgbaar
De Rootbarrier Rollrib is op rol verkrijgbaar. Daardoor is het wortelgeleidingssysteem sneller en eenvoudiger te installeren.
Lees meer
Rootbarrier verhuist van Lelystad naar Zeewolde
Na twaalf jaar in het pand in Lelystad, betrekt Rootbarrier binnenkort een nieuw onderkomen in Zeewolde.
Lees meer
23-26 januari: 36e editie IPM Essen
Van dinsdag 23 tot en met vrijdag 26 januari vindt de 36e editie plaats van de Internationale Pflanzenmesse Essen (IPM).
Lees meer
Rootbarrier temt wortels
Een vijftal Nederlandse gemeenten hebben gekozen voor de wortelweringsfrees WSF800 van Rootbarrier. In één week tijd heeft Rootbarrier onder andere de gemeente Moerdijk, Houten en Leeuwarden geholpen met worteldruk bij fietspaden.
Lees meer
Deze bedrijven zijn aanwezig op de Boom Inspyratie Dag
Zeventien bedrijven zullen op donderdag 26 oktober aanwezig zijn met een stand en/of machines.
Lees meer
De nieuwe producten van Rootbarrier
Tijdens de Dag van de Openbare Ruimte zal RootBarrier B.V. zijn nieuwste producten introduceren: de Rootbarrier Rollrib en de Dupont Plantex Rootprotector.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4
Mag het wat minder?
Het streven van beheerders van openbaar groen om altijd het beste resultaat te bereiken, is lovenswaardig. Maar hebben we daar dan per se alleen materiaal van de beste kwaliteit voor nodig, zeker wanneer het gaat om kunststof?
Blauw, blauwer, blauwst
De oogst aan innoverende waterprojecten.
Duizendknoop bestrijden - of eigenlijk beheren - met waterdoorlatend doek
Proeven lijken aan te tonen dat je met uitputting alleen duizendknoop niet kunt uitschakelen. Rootbarrier uit Lelystad heeft nu in Duitsland een aantal proeven gedaan met het waterdoorlatende Plantex Platinum-doek, dat zorgt dat men een 'besmet' perceel in ieder geval kan blijven gebruiken.
Bomen over boomprojecten
De mooiste projecten van de afgelopen periode in the spotlights.
Partners van Stad+Groen tijdens de Dag van de Openbare Ruimte
Het totaal-evenement voor ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte. Wat zijn de activiteiten van de partners van Stad+Groen op dit evenement?
Dag van de Openbare Ruimte
Woensdag 28 september en donderdag 29 september vindt in de Jaarbeurs in Utrecht een nieuwe editie van de Dag van de Openbare Ruimte plaats.
'Het toepassen van onkruiddoek past goed in het nieuwe beheren'
Invasieve exoten als de Japanse duizendknoop en de berenklauw vormen een steeds grotere bedreiging voor inheemse plantensoorten. Deze, maar ook de meer ‘dagelijkse’ ongewenste planten kunnen een doorn in het oog zijn voor de beheerder. Regelgeving rond chemie vraagt om andere beheersmaatregelen.
De Groene Index
1 | 2
FOTOREPORTAGE