Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Boomverzorging Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Groundsman
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
RootBarrier BV
Nikkelstraat 5
8211 AJ Lelystad
Nederland

Tel: 0320 215 805
Fax: 0320 220 630
E-mail: info@rootbarrier.nl

BTW: NL813814972B01
KvK: 39086383

www.rootbarrier.nl
Duurzame oplossingen tegen wortelopdruk en onkruid voor de professionele groenvoorziening RootBarrier®
RootBarrier B.V. is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en distributie van duurzame (nonwoven) oplossingen tegen wortelopdruk en onkruid voor de professionele groenvoorziening. Daarnaast levert RootBarrier B.V. producten voor grondstabilisatie, mollenwering, paddenwering, bewatering en vijverafwerking. Door het brede assortiment, de uitstekende prijs/kwaliteitverhouding inclusief 25 jaar garantie, flexibiliteit en vakinhoudelijke ondersteuning stelt RootBarrier B.V. haar klanten al bijna 15 jaar in staat zich te onderscheiden in de markt. RootBarrier B.V. is de enige producent van de hoogwaardige RootBarrier® wortelweringsschermen die sinds 1995 op de markt zijn, met als basismateriaal Xavan® van DuPont™ (Luxemburg). Daarnaast is RootBarrier B.V. de exclusieve distributeur van de unieke DuPont™ Plantex® onkruidvliezen.

RootBarrier B.V. is in 2004 als zelfstandige onderneming ontstaan vanuit haar moederbedrijf King Nonwovens B.V. en is sinds 2012 onderdeel van King Holding B.V. Met haar directie bestaande uit de eigenaren Bart van der Hart, Jan van Leeuwen en Paul Verwoerd is veel kennis en ervaring aanwezig.
We genieten allemaal van mooie bomen en struiken. Bij die bomen en struiken horen wortels, dat is logisch. Maar omdat die wortels zo ontzettend sterk zijn, kunnen ze voor problemen zorgen. Door te woekeren op plekken waar we liever andere planten zouden willen zien, door fietspaden of het wegdek te beschadigen, of leidingen of kabels weg te drukken. RootBarrier® is de oplossing. RootBarrier® belemmert de wortels niet in hun groei, maar zorgt dat ze gecontroleerd hun weg kunnen vinden naar het water en de voedingsstoffen die ze zoeken.
BROCHURES
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Rootbarrier verhuist van Lelystad naar Zeewolde
Na twaalf jaar in het pand in Lelystad, betrekt Rootbarrier binnenkort een nieuw onderkomen in Zeewolde.
Lees meer
23-26 januari: 36e editie IPM Essen
Van dinsdag 23 tot en met vrijdag 26 januari vindt de 36e editie plaats van de Internationale Pflanzenmesse Essen (IPM).
Lees meer
Rootbarrier temt wortels
Een vijftal Nederlandse gemeenten hebben gekozen voor de wortelweringsfrees WSF800 van Rootbarrier. In één week tijd heeft Rootbarrier onder andere de gemeente Moerdijk, Houten en Leeuwarden geholpen met worteldruk bij fietspaden.
Lees meer
Deze bedrijven zijn aanwezig op de Boom Inspyratie Dag
Zeventien bedrijven zullen op donderdag 26 oktober aanwezig zijn met een stand en/of machines.
Lees meer
De nieuwe producten van Rootbarrier
Tijdens de Dag van de Openbare Ruimte zal RootBarrier B.V. zijn nieuwste producten introduceren: de Rootbarrier Rollrib en de Dupont Plantex Rootprotector.
Lees meer
Machinale inbouw wortelweringsscherm te Leeuwarden
In opdracht van KWS is aan de Dokkumer Trekvaart te Leeuwarden over een lengte van zo’n 100m machinaal een wortelweringsscherm Rootbarrier 360 aangebracht.
Lees meer
Inbouw grondstabilisatie in tuinen te Soest
Rond huizen in een wijk in Soest worden grindpaden aangelegd. Om de stabiliteit van het grind te garanderen is gekozen om Dupont Plantex Groundgrid aan te leggen.
Lees meer
Wortelweringsscherm voor provinciale weg Losser
Aan een fietspad aan de provinciale weg in Losser is in opdracht van provincie Overijssel en in samenwerking met NTP Enschede wortelweringsscherm Rootbarrier 360 aangelegd.
Lees meer
Inbouw Rootpanels Rib bij renovatiewerk Havenkade te Assen
In Assen zijn 13 boomvakken voorzien van Rootpanels Rib van Rootbarrier. Deze panelen zorgen voor een optimale wortelgeleiding.
Lees meer
Wortelwering aangelegd met frees in Utrecht
In Utrecht werd onlangs over een lengte van 700 meter een wortelweringsscherm van Rootbarrier toegepast.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4
Duizendknoop bestrijden - of eigenlijk beheren - met waterdoorlatend doek
Proeven lijken aan te tonen dat je met uitputting alleen duizendknoop niet kunt uitschakelen. Rootbarrier uit Lelystad heeft nu in Duitsland een aantal proeven gedaan met het waterdoorlatende Plantex Platinum-doek, dat zorgt dat men een 'besmet' perceel in ieder geval kan blijven gebruiken.
Bomen over boomprojecten
De mooiste projecten van de afgelopen periode in the spotlights.
Partners van Stad+Groen tijdens de Dag van de Openbare Ruimte
Het totaal-evenement voor ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte. Wat zijn de activiteiten van de partners van Stad+Groen op dit evenement?
Dag van de Openbare Ruimte
Woensdag 28 september en donderdag 29 september vindt in de Jaarbeurs in Utrecht een nieuwe editie van de Dag van de Openbare Ruimte plaats.
'Het toepassen van onkruiddoek past goed in het nieuwe beheren'
Invasieve exoten als de Japanse duizendknoop en de berenklauw vormen een steeds grotere bedreiging voor inheemse plantensoorten. Deze, maar ook de meer ‘dagelijkse’ ongewenste planten kunnen een doorn in het oog zijn voor de beheerder. Regelgeving rond chemie vraagt om andere beheersmaatregelen.
De Groene Index
De groene index
Inrichting & productdocumentatie
Niks boven bomen!
Ook in deze uitgave van Boomzorg staat weer een forse opsomming van groene projecten met daarin aandacht voor bomen in de openbare ruimte.
1 | 2
FOTOREPORTAGE