Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Helicon opleidingen
Locatellistraat 5
5654 JB Eindhoven
Nederland

Tel: 040-259 57 57
E-mail: info@helicon.nl

www.helicon.nl
OMSCHRIJVING KENMERKEN
Helicon Opleidingen. Eigentijds groen onderwijs, veelzijdige opleidingen. Met duurzaamheid, ondernemerschap en innovatie hoog in het vaandel. Onze scholen voor vmbo en mbo staan in Noord-Brabant en Gelderland. Cursussen en opleidingen voor bedrijven bieden we ook op locatie aan.

De mbo-school van Helicon in Eindhoven is al jaren actief als opleider voor Boomverzorgers/ETW'ers. In deeltijdopleidingen worden jaarlijks tientallen jongemannen - en vrouwen - opgeleid voor het mooie boomverzorgersvak. Na de opleiding kunnen de leerlingen direct het ETW-certificaat behalen. Een mooie bonus naast het rijkserkende mbo-diploma!
- MBO niveau
- Stevige opleiding met veel praktijk;
- Dé opleiding voor Boomverzorging/ETW in Nederland;
- Les van toonaangevende gastdocenten;
- Les in kleine groepen;
- Alleen les van erkende ETW’ers;
- Met ETW-certificaat uitstekende vooruitzichten op werk;
- Goede doorstroom naar niveau 4 en voorbereiding op
opleiding European Tree Technician;
- Alle belangrijke certificaten zoals BHV en Flora & Fauna controleren zijn geïntegreerd;
- Erkend certificaat door European Treeworkers Council;
- Ook voor hercertificeren en bovendien mogelijk in cursusvorm.
CONTACTPERSONEN
Corik Geurts
docent Boomverzorging/ETW Eindhoven
040-259 57 57
c.geurts@helicon.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Opleiding boomtechnisch adviseur nu ook in Groningen
De opleiding tot boomtechnisch adviseur werd tot voor kort alleen in Eindhoven en Arnhem aangeboden. Per september begint nu ook een opleiding in Eelde, Groningen.
Lees meer
Informatieavonden Helicon Boomverzorging/ETW
Aankomend schooljaar start bij Helicon weer de opleiding Boomverzorging/ETW. In aanloop daar naartoe organiseert de school twee informatieavonden op locaties Velp en Eindhoven.
Lees meer
Citaverde en Helicon gaan niet over tot fusie
Citaverde en Helicon hebben eerder al te kennen gegeven een samenwerking of fusie te verkennen. Tot een fusie komt het niet, samenwerken in afzonderlijke projecten heeft de voorkeur.
Lees meer
Klimmen, snoeien (en meer) voor examendeelnemers Helicon
In mei deden zo'n 70 jongens van de Helicon-opleiding Boomverzorging in Apeldoorn en Eindhoven hun Proeve van Bekwaamheid als Vakbekwaam Boomverzorger.
Lees meer
'Groen onderwijs staat voor een uitdaging'
De daling van leerlingen binnen het groene onderwijs zet door en beduidend harder dan in het overige mbo-onderwijs. De financiële positie van aoc's gezond houden wordt een uitdaging.
Lees meer
Opleiding European Tree Technician gaat definitief door
De cursus gaat van start op donderdagavond 29 maart op de locatie van Helicon in Eindhoven. Aanmelden is nog mogelijk.
Lees meer
Cursusavonden ETW'er open voor inschrijving
De helft van de ETW-avonden van het cursusjaar '17/'18 zit er weer op. Er zijn nog drie avonden open voor inschrijving, waarop ETW'ers hercertificeringspunten kunnen halen.
Lees meer
Laatste plekken avondopleiding ETT/Boomtechnisch adviseur
Helicon Eindhoven heeft de inschrijvingen voor de avondopleiding Boomtechnisch Adviseur/ETT langer opengesteld. Er zijn nog een paar laatste plekken beschikbaar.
Lees meer
Start opleiding tot Boomtechnisch Adviseur/European Tree Technician
Op donderdag 25 januari start Helicon Eindhoven de avondopleiding Boomtechnisch Adviseur/ETT. Gedurende 32 donderdagavonden en drie praktijkdagen worden deelnemers voorbereid op het ETT-examen.
Lees meer
Mini-symposium 'Bosbeheer en Ecologie' op 18 januari
Op donderdag 18 januari 2018 organiseert Ranox natuuraannemer bij Helicon in Apeldoorn het mini-symposium 'Bosbeheer & Ecologie'.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5
'Een fiftyfifty combinatie van zzp'schap en werken in loondienst lijkt me ideaal
Frits van Dijk (22) zit nog midden in zijn examens Duits, Nederlands, Engels en rekenen, maar daarna zit het theoretische gedeelte van zijn opleiding Bos- en Natuurbeheer van Helicon in Velp erop.
Helicon biedt gezelligheid en mogelijkheid tot netwerken op de Avond van de ETW'er
In navolging van de leerzame bijeenkomsten van afgelopen winter en voorjaar organiseert Helicon Opleidingen Eindhoven het komende seizoen opnieuw zeven keer de Avond van de ETW'er.
'Bij boomklimmen is er bijna geen verschil meer tussen mannen en vrouwen'
Zestig boomverzorgers uit alle hoeken van Europa waren van 22 tot 25 juni present in het Worpplantsoen in Deventer voor het EK boomklimmen. Ze daagden elkaar op vijf onderdelen uit op snelheid en behendigheid.
Bomen behouden als oases van biodiversiteit
In april vond een cursus fractuursnoei plaats op landgoed Oud-Poelgeest in Oegstgeest. Voor zover cursusleider Ton Stokwielder van Storix weet, was dit de eerste keer dat er een dergelijke cursus in Europa werd gehouden.
Helicon-opleiding Boomtechnisch adviseur van start in januari
Op 14 september houdt Helicon Eindhoven een open avond voor de avondopleiding Boomtechnisch adviseur, die in januari van start gaat. Niet alleen kan de afgestudeerde hiermee het Europese ETT-examen van de EAC afleggen.
Helicon Eindhoven is alweer toe aan zijn twaalfde groep aankomende Boomverzorgers/ETW's
De Helicon-opleiding bbl Boomverzorging/ETW bestaat al bijna tien jaar. Het is de enige boomverzorgingsopleiding die door de branchevereniging VHG wordt ondersteund. De vraag naar boomverzorgers is groot.
Roy Berkelmans: 24/7 inzet en liefde voor gras
Op 6 juni jongstleden is Roy Berkelmans zeer onverwacht en tragisch overleden in de leeftijd van 28 jaar. Roy was sinds 2005 in dienst bij het bedrijf van zijn vader Ger: Berkelmans Greenkeeping. Hij kwam vervroegd uit de Helicon-schoolbanken en begon op zijn zeventiende als greenkeeper op GC Rosmalen.
Het ETW-examen is de stip aan de horizon
In april volgden studenten van Helicon Eindhoven drie achtereenvolgende dagen een examentraining. Deze was bedoeld ter voorbereiding op het schoolexamen. Niet alle studenten deden hieraan mee, maar iedereen wil uiteindelijk European tree worker worden.
1 | 2 | 3