Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Boomverzorging Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Helicon opleidingen
Locatellistraat 5
5654 JB Eindhoven
Nederland

Tel: 040-259 57 57
E-mail: info@helicon.nl

www.helicon.nl
OMSCHRIJVING KENMERKEN
Helicon Opleidingen. Eigentijds groen onderwijs, veelzijdige opleidingen. Met duurzaamheid, ondernemerschap en innovatie hoog in het vaandel. Onze scholen voor vmbo en mbo staan in Noord-Brabant en Gelderland. Cursussen en opleidingen voor bedrijven bieden we ook op locatie aan.

De mbo-school van Helicon in Eindhoven is al jaren actief als opleider voor Boomverzorgers/ETW'ers. In deeltijdopleidingen worden jaarlijks tientallen jongemannen - en vrouwen - opgeleid voor het mooie boomverzorgersvak. Na de opleiding kunnen de leerlingen direct het ETW-certificaat behalen. Een mooie bonus naast het rijkserkende mbo-diploma!
- MBO niveau
- Stevige opleiding met veel praktijk;
- Dé opleiding voor Boomverzorging/ETW in Nederland;
- Les van toonaangevende gastdocenten;
- Les in kleine groepen;
- Alleen les van erkende ETW’ers;
- Met ETW-certificaat uitstekende vooruitzichten op werk;
- Goede doorstroom naar niveau 4 en voorbereiding op
opleiding European Tree Technician;
- Alle belangrijke certificaten zoals BHV en Flora & Fauna controleren zijn geïntegreerd;
- Erkend certificaat door European Treeworkers Council;
- Ook voor hercertificeren en bovendien mogelijk in cursusvorm.
CONTACTPERSONEN
Corik Geurts
docent Boomverzorging/ETW Eindhoven
040-259 57 57
c.geurts@helicon.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Opleiding European Tree Technician gaat definitief door
De cursus gaat van start op donderdagavond 29 maart op de locatie van Helicon in Eindhoven. Aanmelden is nog mogelijk.
Lees meer
Cursusavonden ETW'er open voor inschrijving
De helft van de ETW-avonden van het cursusjaar '17/'18 zit er weer op. Er zijn nog drie avonden open voor inschrijving, waarop ETW'ers hercertificeringspunten kunnen halen.
Lees meer
Laatste plekken avondopleiding ETT/Boomtechnisch adviseur
Helicon Eindhoven heeft de inschrijvingen voor de avondopleiding Boomtechnisch Adviseur/ETT langer opengesteld. Er zijn nog een paar laatste plekken beschikbaar.
Lees meer
Start opleiding tot Boomtechnisch Adviseur/European Tree Technician
Op donderdag 25 januari start Helicon Eindhoven de avondopleiding Boomtechnisch Adviseur/ETT. Gedurende 32 donderdagavonden en drie praktijkdagen worden deelnemers voorbereid op het ETT-examen.
Lees meer
Mini-symposium 'Bosbeheer en Ecologie' op 18 januari
Op donderdag 18 januari 2018 organiseert Ranox natuuraannemer bij Helicon in Apeldoorn het mini-symposium 'Bosbeheer & Ecologie'.
Lees meer
Helicon Eindhoven organiseert workshopavond
Helicon Eindhoven organiseert dinsdag 28 november een workshopavond waarin scholieren kennis kunnen maken met de mbo-opleidingen. Een van de workshops besteedt aandacht aan hovenierswerk en boomverzorging.
Lees meer
Deze bedrijven zijn aanwezig op de Boom Inspyratie Dag
Zeventien bedrijven zullen op donderdag 26 oktober aanwezig zijn met een stand en/of machines.
Lees meer
Nieuwe cursusavonden ETW'er bekend
In navolging op de bijeenkomsten van afgelopen winter-voorjaar organiseert Helicon Opleidingen Eindhoven dit komende seizoen opnieuw ETW-avonden.
Lees meer
(Mee)praten over klimaatadaptieve toekomstbomen en groeiplaatsen
Hoe geven we bomen een toekomst? Het is een van de vragen waar sprekers en aanwezigen tijdens een kennisdag op 11 oktober een antwoord op proberen te zoeken.
Lees meer
Extra info-avond Boomverzorging/ETW bij Helicon
Op donderdag 7 september houden Helicon MBO Apeldoorn en Helicon MBO Eindhoven van 18.30 tot 20.30 uur een extra info-avond voor de opleiding Boomverzorging/ETW.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5
Helicon biedt gezelligheid en mogelijkheid tot netwerken op de Avond van de ETW'er
In navolging van de leerzame bijeenkomsten van afgelopen winter en voorjaar organiseert Helicon Opleidingen Eindhoven het komende seizoen opnieuw zeven keer de Avond van de ETW'er.
'Bij boomklimmen is er bijna geen verschil meer tussen mannen en vrouwen'
Zestig boomverzorgers uit alle hoeken van Europa waren van 22 tot 25 juni present in het Worpplantsoen in Deventer voor het EK boomklimmen. Ze daagden elkaar op vijf onderdelen uit op snelheid en behendigheid.
Bomen behouden als oases van biodiversiteit
In april vond een cursus fractuursnoei plaats op landgoed Oud-Poelgeest in Oegstgeest. Voor zover cursusleider Ton Stokwielder van Storix weet, was dit de eerste keer dat er een dergelijke cursus in Europa werd gehouden.
Helicon-opleiding Boomtechnisch adviseur van start in januari
Op 14 september houdt Helicon Eindhoven een open avond voor de avondopleiding Boomtechnisch adviseur, die in januari van start gaat. Niet alleen kan de afgestudeerde hiermee het Europese ETT-examen van de EAC afleggen.
Helicon Eindhoven is alweer toe aan zijn twaalfde groep aankomende Boomverzorgers/ETW's
De Helicon-opleiding bbl Boomverzorging/ETW bestaat al bijna tien jaar. Het is de enige boomverzorgingsopleiding die door de branchevereniging VHG wordt ondersteund. De vraag naar boomverzorgers is groot.
Roy Berkelmans: 24/7 inzet en liefde voor gras
Op 6 juni jongstleden is Roy Berkelmans zeer onverwacht en tragisch overleden in de leeftijd van 28 jaar. Roy was sinds 2005 in dienst bij het bedrijf van zijn vader Ger: Berkelmans Greenkeeping. Hij kwam vervroegd uit de Helicon-schoolbanken en begon op zijn zeventiende als greenkeeper op GC Rosmalen.
Het ETW-examen is de stip aan de horizon
In april volgden studenten van Helicon Eindhoven drie achtereenvolgende dagen een examentraining. Deze was bedoeld ter voorbereiding op het schoolexamen. Niet alle studenten deden hieraan mee, maar iedereen wil uiteindelijk European tree worker worden.
Schop in de grond voor 'smulbos'
Op een grasland aan de rand van Nijmegen werden op 22 maart 300 inheemse bomen en struiken aangeplant in het kader van de Boomfeestdag. Daarmee rijst op deze locatie een 'smulbos', waar mensen, maar vooral dieren plezier van hebben.
1 | 2 | 3