Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
BTL Realisatie B.V.
Rijksweg 11
5076 PB Haaren

Tel: 0411 622 036

OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Nieuw protocol voor uniforme beoordeling essentaksterfte
Tot nu toe werden er verschillende (veelal eigen) handleidingen gebruikt met onderling soms grote verschillen. De verzamelde data zijn daardoor niet uitwisselbaar.
Lees meer
Inschrijving geopend voor Boomproject van het Jaar 2018
Van donderdag 17 mei tot en met vrijdag 15 juni kun je inschrijven via de website van VHG.
Lees meer
Nieuwe aannemer voor groenonderhoud haven Rotterdam
Het Havenbedrijf Rotterdam heeft vrijdag 22 december een contract getekend met een aannemer voor het onderhoud van de verschillende groenvoorzieningen in de haven.
Lees meer
De hovenier uitgekleed: ‘Dit jaar zaten we dicht bij het break-evenpoint’
Jacco Wisman is de eerste die zich het hemd van het lijf laat vragen in de rubriek 'De hovenier uitgekleed'. Na roerige jaren doet hij een boekje open over het ondernemerschap aan vakblad De Hovenier.
Lees meer
Wortelfrees succesvol ingezet bij project in Lierop
Greenmax heeft in samenwerking met BTL een wortelfrees-project gerealiseerd in Lierop, gemeente Someren. In een paar dagen tijd is 4400 meter van het wortelscherm Rootcontrol automatisch geplaatst.
Lees meer
‘The Green Pianists’: muzikaal relaxen met groene pianovirtuozen van Verheij & BTL
Aandacht voor een virtuoos en vernieuwend evenement tijdens de Dag van de Openbare Ruimte 2017: pianisten Christiaan Stouten (BTL Realisatie) en Mark Brandwijk (Verheij Integrale groenzorg) treden voor u op.
Lees meer
Nieuw plan van aanpak voor bomenkap Vogeldijk
Het oorspronkelijke plan van aanpak van de provincie Zeeland is aangepast na overleg met meerdere partijen.
Lees meer
Eerste Limburgse vluchtelingen met diploma Groenvoorziening
Zes Limburgse vluchtelingen met verblijfsvergunning hebben het MBO Entree-diploma Groenvoorziening behaald. Zij deden dit nog tijdens hun inburgeringsproces.
Lees meer
Centrumvernieuwing Emmen
Het centrum van Emmen is vernieuwd. Het is een veelomvattend project geweest, met onder meer de nieuwbouw van Dierenpark Emmen, de prijswinnende Hondsrugtunnel, en een centrumplein, marktplein en stadsboulevard waar de bewoners en bezoekers optimaal van Emmen kunnen genieten.
Lees meer
Nederlands boomonderzoek krijgt impuls met Living Tree Lab
In Dordrecht is onlangs het project Living Tree Lab officieel van start gegaan. Dit gebeurde met het planten van een bijzondere boom, de ‘Ulmus glabra Lutescens’ ofwel de gele bergiep.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5
Bomen over boomprojecten
De mooiste projecten van de afgelopen periode in the spotlights.
Tot op de centimeter nauwkeurig
Na sportvelden en golfbanen is het nu in theorie mogelijk om ook andere grasvelden autonoom te maaien. Om ervaring op te doen met mogelijke knelpunten die dit kan geven, test BTL Realisatie momenteel een Roberine-maaimachine die autonoom grasvelden kan maaien.
Bomen over boomprojecten
De oogst aan innoverende groenprojecten.
Warmtedeken van oud-Wur-onderzoeker Van Lammeren tegen KBZ toont hoopvolle resultaten
In oktober paste de gemeente Dordrecht, als onderdeel van haar project Living Tree Lab, vier verschillende behandelmethodes toe bij zestien paardenkastanjes die lijden aan de kastanjebloedingsziekte.
Geïntegreerde contracten in de groene sector: interessant, maar ook een beetje eng!
De groensector loopt achter in de trend naar geïntegreerde contracten bij aanbestedingen. De belangrijkste oorzaak hiervan is dat ze slecht lijken te passen bij de aard van de opdrachten én bij de door kleinere bedrijven gedomineerde branche.
Inspyratieproject: verplanting 129 zomereiken langs de N366, BTL Bomendienst
Medio november 2016 verplantte BTL Bomendienst 129 Quercus robur langs de N366, een van de meest onveilige wegen in Groningen. De provincie wil met een verdubbeling van de rijbaan de verkeersveiligheid vergroten. Hiervoor moesten 129 zomereiken opschuiven.
Negende editie Boominfodag zet nieuwe koers voort
In enkele jaren tijd is de Boominfodag uitgegroeid tot een evenement van formaat dat gewaardeerde sprekers weet te trekken. Na de verhuizing naar een andere locatie van vorig jaar, vindt op 31 mei en 1 juni van dit jaar bij Van Hall Larenstein te Velp alweer de negende editie plaats.
Geld groeit straks wél aan de Nederlandse bomen!
De Vereniging Stadswerk Nederland en de Vereniging Hoveniers en Groenvoorzieners zijn sinds begin 2015 bezig om het Amerikaanse iTree naar Nederland te halen. iTree is een rekenmodel dat de waarde van bomen in geld uitdrukt.
1 | 2 | 3