Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Van Kessel Sport en Cultuurtechniek bv
Kornedijk 7a
4116 CE Buren
Nederland

Tel: 0344 578 520 / 06 11 00 84 92
Fax: 0344 578 601
E-mail: info@kessel.nl

www.kesselsport-cultuur.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
'Topsport tijdens de zomerstop'
Waar alle sporters tot rust komen tijdens de zomerstop, lopen de aannemers de benen uit hun lijf. Soms wordt wel tot 40% van de jaaromzet in twee maanden gedraaid. Kan dit anders?
Lees meer
Aanleg hybrideveld SV Koedijk van start
Bij SV Koedijk is deze zomer het hoofdveld aan vervanging toe. Alkmaar Sport en de club hebben besloten om bij deze renovatie voor een hybrideveld te gaan.
Lees meer
Bio-based banken geplaatst in Biesbosch
Gebr. Van Kessel Onderhoud heeft een vijftal bio-based banken ter beschikking gesteld aan de Noordwaard in natuurgebied de Biesbosch. De banken zijn gemaakt van grasvezelcomposiet: gemaaid gras en gerecycled plastic.
Lees meer
Nieuw handbalveld DWS in Schiedam opgeleverd
In Schiedam heeft Van Kessel Sport en Cultuurtechniek hard gewerkt aan de realisatie van een compleet nieuw handbalveld voor vereniging DWS. Binnen slechts vijf werkdagen was het nieuwe veld volledig operationeel.
Lees meer
Nieuw gerechtsgebouw met daktuin verrijst in Breda
In Breda verrijst momenteel een nieuw gerechtsgebouw met op de parkeergarage een openbaar toegankelijke daktuin van 6000 vierkante meter. Het park heeft onder ander schanskorven, zitelementen een irrigatiesysteem en beplanting.
Lees meer
Van Kessel lanceert 'grondwater-app'
Van Kessel Bronbemaling tilt haar BMU-systeem (Bemaling Monitorings Unit) naar een hoger niveau met de lancering van de ‘grondwater-app’. Volgens het bedrijf is de app een mooie aanvulling op het bestaande BMU-systeem.
Lees meer
Contouren nieuwe Utrechtse Jaarbeursplein worden zichtbaar
De contouren van het nieuwe Jaarbeursplein in Utrecht worden steeds zichtbaarder. Het plein, ten westen van Utrecht Centraal, wordt compleet vernieuwd en krijgt een geheel nieuwe uitstraling.
Lees meer
Nieuwe rotonde Zaltbommel geopend met bomenplant
Onlangs hebben wethouder Han Looijen en de leerlingen van groep 8 van basisschool De Wegwijzer de nieuwe rotonde in Zaltbommel geopend. De leerlingen plantten de eerste boom en hielpen daarna bij het planten van lindebomen en elzen in de berm.
Lees meer
Wie staan er op de Nationale Sport Vakbeurs?
Vandaag over precies twee weken begint de Nationale Sport Vakbeurs. De beurs vindt plaats op woensdag 15 en donderdag 16 november.
Lees meer
Gemeenteraad Schiedam stemt in met nieuw sportpark
Op het nieuwe sportpark Harga zullen drie voetbalverenigingen worden ondergebracht: HBSS, SVV en Hermes-DVS.
Lees meer
1 | 2 | 3
Door nieuwe hockeynorm kunt u met verschillende bouwers om de tafel
Een nieuwe NOC*NSF-constructienorm voor kunstgrassportvelden en een nieuw kwaliteitshandboek van de FIH bieden de industrie voor kunstgrashockeyvelden een nieuwe impuls om verder te innoveren. U wilt iets nieuws voor uw nieuwe kunstgrashockeyveld? Dan kunt u met verschillende veldenbouwers 'om de tafel'!
Van Kessel Sport en Cultuurtechniek introduceert SportDrain
In samenwerking met betonmortelproducent Mebin (onderdeel van HeidelbergCement Group) introduceert Van Kessel Sport en Cultuurtechniek SportDrain, dé duurzame maatwerkfundering voor sportvelden.
Natuurgras als voorwaarde bij nieuw sportspark
Ruim vijftien jaar juridische touwtrekkerij en politiek gekrakeel heeft het cricket- en voetbalclub Ajax Sportman Combinatie (ASC) gekost om aan de oostzijde van Oegstgeest, in de Overveerpolder, een gloednieuw sportpark te realiseren.
SBR lijkt passé wat zijn de alternatieven
Sportveldenbouwers roemen nog altijd de karakteristieken en kwaliteit van SBR-granulaat, maar onder druk van de publieke opinie moeten gemeenten nu nadenken over alternatieve instrooigranulaten. Wat zijn die alternatieven en waarom zouden we ze in overweging moeten nemen?
Maar alles, echt alles valt of staat met een goed fundament
De realisatie van Sportpark Willem-Alexander in Schiedam door Van Kessel Sport en Cultuurtechniek is een uniek staaltje van efficiënt gebruik van de ruimte. Het complex op het tunneldak van de A4 werd op 8 oktober officieel geopend.
Kwaliteit veld met schokabsorberende laag springt eruit
Kunstgrasvelden die gebouwd zijn op een schokabsorberende laag voldoen na tien jaar ruim aan de kwaliteitseisen die worden gesteld aan voetbalvelden. Dat blijkt uit een monitoring waarvan de resultaten onlangs zijn gepresenteerd.
Leren inspelen op (contract)veranderingen in de markt
Na een succesvolle eerste editie start HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen 20 oktober met een nieuwe cursus Contractmanagement. Gedurende vijf bijeenkomsten wordt nader ingegaan op thema's als contractvormen, het aanbestedingsproces en kwaliteitssturing en -borging.
Groen, groener, groenst
De oogst aan innoverende groenprojecten.
1 | 2 | 3