Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
FSC Nederland
Wilhelminapark 41
3581 NK Utrecht

Tel: 030 276 7220
E-mail: info@fsc.nl

www.fsc.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
FSC Nederland is een netwerkorganisatie. In nauwe samenwerking met onze partners werken we dagelijks aan het vergroten van het aandeel FSC-hout en -papier op de Nederlandse markt. Daarmee stimuleren we duurzaam bosbeheer wereldwijd.

Onze partners komen uit alle hoeken van de samenleving: (middel) grote en kleine bedrijven, regionale en lokale overheden, en NGO’s. Wat hen verbindt is de passie voor duurzaam bosbeheer.

De grootste uitdaging voor de komende jaren zien we bij de toepassing van duurzaam, FSC-gecertificeerd, tropisch hout. Want dat is nog lang niet vanzelfsprekend! Ondersteund door feiten zullen wij de komende jaren handel en opdrachtgevers blijven wijzen op de voordelen van toepassing van FSC tropisch hout: het leidt tot bosbescherming, is vanuit klimaatoogpunt de juiste keuze, en is één van de meest milieuvriendelijkste materialen.
Wij spelen een aanjagende en faciliterende rol bij het promoten van gebruik van FSC-hout.

Dat doen we zo:
I Marktontwikkeling
FSC-partners spelen een belangrijke rol in het mainstream maken van FSC. Samen bepalen we waar de mogelijkheden liggen om concrete stappen te nemen voor goed bosbeheer en een verdere groei van de FSC-markt. We hebben diverse initiatieven ontplooid om de markt voor FSC-gecertificeerd hout en papier verder te ontwikkelen:

- Bouw & Hout Convenant
- Retailconvenant
- Certificering aannemers
- Borging opdrachtgevers
- Consortium Minder Bekende Houtsoorten (LKTS)
- Marketlinks tropisch hout

II Formele vertegenwoordiging van FSC in Nederland: Advies van keurmerkgebruik door niet- certificaathouders; Opstellen van FSC-standaard

III Projecten

CONTACTPERSONEN
Liesbeth Gort
Directeur
l.gort@fsc.nl
Arjan Alkema
Adjunct-directeur
a.alkema@fsc.nl
Mark Kemna
FSC Netwerk Manager (opdrachtgevers)
m.kemna@fsc.nl
Roel Nozeman
FSC Netwerk Manager (bouw)
r.nozeman@fsc.nl
Ben Romein
FSC Netwerk Manager (houtindustrie)
b.romein@fsc.nl
Miranda Mars
FSC Netwerk en Communicatie manager (papier)
m.mars@fsc.nl
Vera Tomberg
Office Manager
v.tomberg@fsc.nl / info@fsc.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Prominente rol voor hout bij Duurzaam Bouwen Awards
De toepassing van duurzame materialen, hout in het bijzonder, wordt steeds belangrijker in de bouw. Dat blijkt uit de nominaties voor de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards, die onlangs bekend zijn gemaakt.
Lees meer
Nieuw meubilair voor Kinderdijk
Kinderdijk, misschien wel het meest ‘Hollandse stukje Holland’, is een van Nederlands belangrijkste trekpleister. De toeristen kunnen vanaf nu zitten op nieuw meubilair.
Lees meer
FSC lanceert nationale campagne 'Kies voor hout, red het woud'
De nationale campagne doet een oproep aan alle beleidsmakers, projectontwikkelaars, architecten, aannemers en consumenten van Nederland: kies voor hout en red daarmee het woud.
Lees meer
Houtkeurmerken kritisch over 'gemiste kansen duurzaam hout'
FSC Nederland en PEFC Nederland maken zich ernstig zorgen over de aanpak en ambities van de Nederlandse overheid betreffende duurzaam hout. Ze hebben daarom een brief gestuurd aan staatssecretaris Sharon Dijksma.
Lees meer
VVNH-aandeel duurzaam geproduceerd hout stijgt
Uit rapportage blijkt dat de leden van de VVNH in 2016 ongeveer 1,7 miljoen kubieke meter hout en plaatmaterialen importeerden, waarvan 90,2% met een certificaat van duurzaam bosbeheer.
Lees meer
FSC Nederland: overheid geeft verkeerde voorbeeld bij duurzaam inkopen
Partnerorganisatie FSC Nederland maakt zich zorgen over de wijze waarop overheidsopdrachtgevers de toepassing van gecertificeerd hout controleren. Volgens FSC moet de overheid meer doen om het gebruik van hout als materiaal te stimuleren.
Lees meer
De meest bijzondere tuin van Nederland
Branchevereniging VHG heeft ook dit jaar alle hoveniersbedrijven uitgedaagd om hun mooiste tuin in te sturen voor de wedstrijd Tuin van het Jaar 2018.
Hout of pvc voor de bescherming van oevers?
Nagenoeg iedereen is het eens over het belang van 'duurzaam' bezig zijn. Toch worden her en der verschillende definities van 'duurzaamheid' gehanteerd.
Ooit een bos gezien met een schoorsteenpijp?
Boos is niet het goede woord. Teleurgesteld is beter. Mark Kemna, netwerkmanager van FSC Nederland, nam contact op met de redactie van Stad + Groen over een aantal artikelen in dit vakblad waarin ‘zijn’ product hout verkeerd wordt afgespiegeld.
'Houtige biomassa kan nog effectiever worden benut'
Er is veel discussie over het gebruik van houtige biomassa voor de opwekking van hernieuwbare energie. Hoewel de directeur van stichting Probos, Jan Oldenburger, de discussie toejuicht, berusten de ingebrachte argumenten van voor- en tegenstanders volgens hem vaak niet op feiten.
FOTOREPORTAGE