Archief Agenda Adverteren Abonneren Contact Disclaimer
Boomverzorging Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom-In-Business
Dak & Gevel Groen
Groundsman
Stad+Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
IPC Groene Ruimte
Postbus 393
6800 AJ Arnhem
Nederland

Tel: 026 35 50 100
Fax: 026 44 55 629
E-mail: info@ipcgroen.nl

www.ipcgroen.nl
Over ons Opleidingen
Herkent u dit: het vrije gevoel van de groene buitenruimte? Wij van IPC Groene Ruimte kennen dat ook. Het is onze passie. Een meer dan gewone passie voor groen en buitenruimte. Onze adviseurs en trainers gaan ver in het combineren van deze passie met praktische kennis én kunde. Hierdoor leveren onze opleidingen en trainingen echte kanjers af aan de praktijk. Op vier terreinen: Fauna, Bodem & Water, Groen en Boom. Onze uitgebreide vakkennis en praktijkervaring hebben we de afgelopen 60 jaar aangevuld met een uitgebreid assortiment vakliteratuur en een breed praktijknetwerk. Aangenaam, wij zijn IPC Groene Ruimte,
hét praktijkcentrum voor groenspecialisten en vakmensen in de buitenruimte.
> Greenkeeper
> Terreinmeester
> Beheerder sportvelden
> Opzichter/uitvoerder buitenruimte
> European Tree Worker
> European Tree Technician
> Begraafplaats en crematoria uitvoerder
> Begraafplaats en crematoria beheerder

Weten welke cursussen we aanbieden? Bezoek dan onze site www.ipcgroen.nl
CONTACTPERSONEN
Mascha Smit
Manager Sales
06 526 981 70
m.smit@ipcgroen.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Nieuw opleidingsaanbod voor groundsmen in de maak
De KBLTB, BSNC en IPC Groene Ruimte gaan werken aan een opleiding voor groundsmen. Op 14 september ondertekenden zij een samenwerkingsconvenant.
Lees meer
Behaal ETW-punten bij deelname Boom Inspyratie Dag
Bezoekers aan de Boom Inspyratie Dag, die plaatsvindt op donderdag 26 oktober, kunnen met hun deelname vijf ETW-punten verdienen.
Lees meer
Nieuw opleidingsaanbod voor groundsmen op komst
Op dit moment bestaat er geen structureel opleidingsaanbod voor groundsmen op tennisbanen. Daar hopen de KNLTB, IPC en de BSNC verandering in te brengen.
Lees meer
Les in duurzaam en planmatig groenbeheer
IPC-adviseur Rob Arbeider verzorgt in oktober weer de training ‘In 7 stappen naar duurzaam en planmatig groenbeheer’.
Lees meer
IPC Groene Ruimte en PCbomen organiseren ETW-herexamen
Afgelopen vrijdag deden vijftien kandidaten mee aan een ETW-herexamen. Het herexamen werd gezamenlijk georganiseerd door IPC Groene Ruimte (IPC) en Praktijk Centrum Bomen (PCbomen).
Lees meer
Training 'Gras & Toplaag' nu ook als open inschrijving
De training is normaal gesproken een modulair onderdeel van de opleidingen Greenkeeper en Terreinmeester. Vanwege de grote vraag is de module nu ook als training beschikbaar.
Lees meer
Diploma voor cursisten ‘Opzichter Uitvoerder Buitenruimte’
Op 1 mei zijn diploma's uitgereikt aan vier geslaagden van de opleiding Opzichter Uitvoerder Buitenruimte van IPC Groene Ruimte.
Lees meer
Staatsbosbeheer breidt expertise uit
Maandag 10 april hebben een aantal medewerkers van Staatsbosbeheer de training motorkettingzagen met hout onder spanning gevolgd bij IPC Groene Ruimte.
Lees meer
Greenkeepers en Terreinmeesters geslaagd
Woensdag 19 april hebben deelnemers aan de opleiding tot Greenkeeper en Terreinmeester bij IPC Groene Ruimte hun diploma in ontvangst genomen.
Lees meer
Werkgids faunatechnisch maaien helpt maaischade te beperken
In de Werkgids faunatechnisch maaien vertellen Sander Crasborn, Rob Borst en Ron Sprong hoe en wanneer specifieke maatregelen worden ingezet om schade te voorkomen en beperken.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8
Stad van de toekomst zoekt ambassadeurs!
Vanaf dit najaar worden de opleidingen Medewerker Groen, Medewerker Schone Stad en het leerpakket Vakman Groen aangeboden. De nieuwe opleidingen sluiten aan op de toekomst van de stedelijke buitenruimte en de medewerkers die daarin een cruciale rol spelen.
Verweijen over nieuwe ambassadeursrol: 'Ja, ik wil'
De winnaar van de Fieldmanager of the Year Award 2017 is bekend: Gerard Verweijen. Verweijen werd door de jury gekozen uit de groep genomineerden die verder bestond uit Arie Crezee, Evert Bussink en Jan de Vries, die door juryvoorzitter Bernard van den Bosch stuk voor stuk als ‘kanjers’ werden omschreven.
Wandelende bomenencyclopedie deelt zijn kennis in online bibliotheek
Wie zegt dat adviseurs saai zijn, heeft dat mis als het gaat over deze jongeman. Simen Brunia is nog maar negen jaar actief in de bomenbranche.
Jongste hoofdgreenkeeper van Nederland geeft duidelijke leiding aan zijn team
Christian Nueboer weet van aanpakken. De 24-jarige jongeman volgde diverse opleidingen tot greenkeeper bij IPC Groene Ruimte en Has hogeschool, en werkte zich in no time op binnen golfclub Zeewolde.
Hoe het was & Hoe het wordt
De Nederlandse Greenkeepers Associatie bestaat inmiddels alweer zo'n zes jaar. Een periode waarin het beeld van belangenvereniging naar buiten toe voor een belangrijk deel bepaald is door Ties Straatman.
Kap en snoei in lente of zomer: wat kan wel en wat kan niet?
Bomen rooien of snoeien in het broedseizoen, ja of nee? Het blijft een thema waar veel onduidelijkheid rond bestaat. Veel beheerders zijn van mening dat je vanaf half maart nog weinig aan bomen kunt doen vanwege broedende vogels en beschermde fauna. Maar is dat ook zo?
Bezorgdheid over hercertificering ETW'ers
Sinds 1 januari 2013 is er een hercertificering voor ETW’ers ingevoerd. Iedere ETW’er is verplicht om jaarlijks punten te verzamelen. Doet hij dat niet, dan verloopt zijn certificaat. Veel ETW’ers dreigen daarom in 2016 hun certificaat te verliezen.
Nieuw in bomenland: Uitwisselingsformat boomveiligheidsgegevens
Kennisplatform CROW heeft zijn Richtlijn Boomveiligheidsregistratie onlangs uitgebreid met een zogenaamd 'uitwisselingsformaat'. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het om een richtlijn voor het uitwisselen van controlegegevens. Het doel is de registratie en uitwisseling van gegevens uniform en meer gestroomlijnd te laten verlopen.
1 | 2 | 3 | 4