Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Optigroen
Nijverheidsweg Noord 60.85
3812 PM Amersfoort
Nederland

Tel: 0334635681
Fax: 06 46176664
E-mail: vlijm@optigroen.nl

BTW: NL8122418124B01

www.optigroen.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Bedrijfsleven en onderwijs werken aan nieuw lesmateriaal Dak- en gevelgroen
Vorige week vond in Houten de aftrap plaats voor ‘Dak- en gevelgroen in de 21e eeuw’. In dit project maken bedrijfsleven en onderwijs samen nieuw lesmateriaal voor het keuzedeel ‘Dak en gevelbegroening’.
Lees meer
Green Deal Groene Daken fase 2
14 april is de Green Deal Groene Daken, fase 2 ondertekend door minister Kamp en 27 andere partijen.
Lees meer
Jaarcongres VVA-Larenstein ‘Dutch Design, Delta Areas and Resources’.
De alumnivereniging Vereniging van Afgestudeerden Larenstein organiseert 16 april 2016 in samenwerking met Hogeschool Van Hall Larenstein het jaarcongres ‘Dutch Design, Delta Areas and Resources’.
Lees meer
Flinke uitbreiding Optigroen
Farwick Groenspecialisten uit Enschede en Van Helvoirt Groenprojecten uit Berkel-Enschot treden toe tot het franchiseconcept voor dakbegroeiing en gebruiksdaken.
Lees meer
Nieuwe voorzitter voor Vereniging Bouwwerkbegroeners
De Vereniging BouwwerkBegroeners heeft een nieuwe voorzitter in de persoon van Dirk Roosendaal.
Lees meer
Daktuinen voor nieuwe Raadhuisplein Drachten
Het nieuwe woon- en winkelcentrum Raadhuisplein in Drachten, één van de grootste actuele bouwprojecten in Noord-Nederland, wordt momenteel voorzien van dakbegroeiing. Het groendak-systeem is geleverd door Optigroen. De uitvoering is in handen van hoveniersbedrijf Frisia Bergum.
Lees meer
Nederlands grootste Optigroen Solargroendak op kenniscluster Arnhem
Met het planten van acht sedumpluggen heeft wethouder Margreet van Gastel (milieu, duurzaamheid, groen) vrijdagmiddag 8 maart het Optigroen Solargroendak op het Arnhemse kenniscluster in gebruik genomen.
Lees meer
NEN-commissie Begroeide Daken
Medio vorig jaar is de NEN-normcommissie Begroeide Daken in het leven geroepen. De commissie heeft als doel gedragen afspraken te maken voor prestatie-eisen, functionele eisen en toetsingsmethoden waaraan bouwwerkbegroeiing zou moeten voldoen.
Lees meer
Optigroen betrokken bij urban farming New York
Tuinieren op hoogte in de stad, ofwel urban farming, wordt steeds vaker praktijk. Een recent voorbeeld komt uit de VS. Daar verbouwt het bedrijf Brooklyn Grange sinds 2010 biologische landbouw op een 10.000 vierkante meter groot dak in New York City. De groentetuin is aangelegd met hulp van Optigroen Dak- en Gevelbegroeiing uit Amersfoort en de Duitse ingenieur Peter Filippi van de firma Skyland.
Lees meer
Optigroen legt golfbaan aan op cruiseship
Enige geleden liep de 'Celebrity Solstice', het grootste cruiseschip dat ooit in Nederland en Duitsland gebouwd werd van stapel. Opmerkelijk aan deze boot is de natuurlijke en bespeelbare golfbaan met een oppervlak van 1.500 m² op het hoogst gelegen dek op 36 meter hoogte.
Lees meer
De uitvinders van retentiedaken
Retentiedaken zijn booming. De zogenaamde groenblauwe daken hebben een opmars gemaakt bij nieuwbouw en renovatie in stedelijk gebied doordat deze voor een groot deel hemelwateroverlast kunnen voorkomen.
De uitvinders van retentiedaken
Retentiedaken zijn booming. De zogenaamde groenblauwe daken hebben een opmars gemaakt bij nieuwbouw en renovatie in stedelijk gebied doordat deze voor een groot deel hemelwateroverlast kunnen voorkomen.