Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2017 - 5
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

'De zevenzonenboom is de perfecte afwisseling voor de eeuwige krent'


Henk Schuitemaker, landschapsarchitect en één van de eigenaren van VlugP Stedebouw en landschapsarchitectuur, heeft zojuist de Heptacodium miconioides, ofwel de zevenzoneboom in een ontwerp toegepast voor een daktuin op de Zuidas in Amsterdam, dat in september wordt uitgevoerd.

Auteur: Santi Raats

Laatst levenden van oud klompenbos


ETT’er Elroy Janssen fietst regelmatig langs een rabattenbosje aan de dijk bij Boven-Leeuwen. Aan de rand daarvan staan vijf Populus x canadensis ‘Serotina’, waarvan de eigenaars aanvankelijk bang waren geworden door hun imposante hoogte.

Helicon-opleiding Boomtechnisch adviseur van start in januari


Op 14 september houdt Helicon Eindhoven een open avond voor de avondopleiding Boomtechnisch adviseur, die in januari van start gaat. Niet alleen kan de afgestudeerde hiermee het Europese ETT-examen van de EAC afleggen.

Auteur: Santi Raats

Meer burgers met honing(bomen) dan met azijn vangen!


Even wat op zich zinloze kennis uit de download gegevens van de website van dit vakblad. Naar bomen met bijen of honing in hun naam worden substantieel meer gezocht. Alle reden dus om massaal de honingboom aan te planten.

Auteur: Jan P. Mauritz VRT

Bomen behouden als oases van biodiversiteit


In april vond een cursus fractuursnoei plaats op landgoed Oud-Poelgeest in Oegstgeest. Voor zover cursusleider Ton Stokwielder van Storix weet, was dit de eerste keer dat er een dergelijke cursus in Europa werd gehouden.

Auteur: Sylvia de Witt

Monumentale bomen Drachten blijven behouden


Vorig jaar besloot de gemeente Smallingerland dat de oude Ambachtsschool in Drachten tegen de vlakte moest. Het schoolterrein is echter ook de locatie van twee monumentale beuken.

Auteur: Nino Stuivenberg

'Bij boomklimmen is er bijna geen verschil meer tussen mannen en vrouwen'


Zestig boomverzorgers uit alle hoeken van Europa waren van 22 tot 25 juni present in het Worpplantsoen in Deventer voor het EK boomklimmen. Ze daagden elkaar op vijf onderdelen uit op snelheid en behendigheid.

Auteur: Sylvia de Witt

De boom in het bos zien


De periode van medio juli tot medio maart is de geschiktste periode om het Nederlands bomenbestand de verzorging te bieden die het verdient. Kappen of uitdunnen hoort daarbij, maar deze duidelijk zichtbare en rigoureuze activiteiten kunnen niet altijd rekenen op instemming van de argeloze burger.

Auteur: Guy Oldenkotte

Alleen verwijzen naar Norminstituut Bomen niet voldoende


Het is aanlokkelijk om bij een inschrijving alleen te vermelden dat je als inschrijver aan bepaalde normen vasthoudt. Bij een kort geding van mei 2017 oordeelde de rechter dat dit niet voldoende is. Als inschrijver moet je expliciet opnemen hoe jouw plan van aanpak eruitziet.

Auteur: Kitty Goudzwaard

Draagvlak door echte dialoog


Draagvlak is veel ingewikkelder dan de andere drie poten onder een goed project: ontwerp, financiering en planning

Auteur: Hein van Iersel