Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
2016 - 6
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

Eenvoudig en zonder moeite de volledige regie over uw boomdata.


Geen schade meer door zuigen in plaats van graven


Dit jaar kwam de Simply Air Green van KMT Services uit Werkendam op de markt. Deze kleinste grondzuiger ooit is uitermate geschikt voor het onderhoud van bomen op plekken waar je met een schep moeilijk bij kunt.

Auteur: Sylvia de Witt

Het is een ontdekking die tot de verbeelding spreekt


De eeuwenoude eik die eerder dit jaar in het Friese Appelscha werd gevonden. De eik zit verstopt in een grote zandheuvel. Bovenop die heuvel zijn alleen nog drie takken zichtbaar.

Al jarenlang een vertrouwd gezicht in de markt


Met zijn krap 35 jaar is zijn naam niet meer weg te denken uit de bomenwereld en zijn bedrijf heeft een gerespecteerde plek in de markt veroverd. Bernard Flier schakelt nog een tandje bij en gaat het vakgebied boombeheer een grote stap voorwaarts brengen.

Auteur: Santi Raats

Inwoners van Zeist bedenken bomenbeleid voor de komende zeventig jaar


Op 6 september van dit jaar keurde een dolenthousiaste gemeenteraad van Zeist unaniem het Lange Termijn Bomenbeheerplan 2016 – 2041 goed. Het plan kwam tot stand door een nauwe samenwerking tussen bewoners en twee volhardende ambtenaren.

Auteur: Jessica Heggers

Boombeschadigingen tijdens klepelmaaien: incident of hot item?


Dertig beschadigde bomen na acht kilometer klepelmaaien. De schoonheidsprijs verdient het niet, daar is iedereen het over eens. Bewoner en fanatieke natuurliefhebber Peter Kerkstra ergert zich er zo aan, dat hij foto’s maakte en de publiciteit zocht.

Auteur: Peter Voskuil

De uitdagingen van bomen op een dak


Het realiseren van gezond groeiende bomen bovenop het dak van een parkeergarage, midden in het centrum van Leeuwarden, op een intensief gebruikt plein en in een omgeving die vijandig is voor alles wat groeit, dat lijkt onmogelijk.

Auteur: Jorn Beerendonk

Terug naar de pruikentijd


Boomadviseur Simen Brunia van Bomenwacht Nederland buigt zich donderdag over een 'natuurwonder' aan een dode beuk in de bossen tussen Wolfheze en Oosterbeek. Daar groeit een enorme en oranje uitgeslagen pruikzwam, volgens Brunia de mooiste en een van de grootste van Nederland.

De Helmondse methode, drie jaar na introductie


Geef bomen bij aanplant een duurzame groeiplaats, afgestemd op de beoogde levensduur van 30, 60 of 100 jaar. Landschapsarchitect Wolfgang Holz praat over zijn strijd tegen wat hij noemt ‘bomenfatalisme’ en ‘standaardlolly’s’.

Auteur: Peter Voskuil

'We moeten uit die trechter'


Niet meer meteen in soorten denken, zoals dat op de meeste opleidingen wordt gedoceerd, maar het beeld dat je wilt nauwkeurig omschrijven en daar de bomen bij zoeken. Die switch in denkwijze is volgens Thor Hendriks nodig voor een goede diversiteit in Nederland.

Auteur: Peter Voskuil

Ontaarde boom, een innovatief experiment


Wat ziet u op het voorplein van Van Hall Larenstein? Een ontaarde boom, zowel een kunstwerk als een innovatief experiment. Een volwassen plataan wordt kunstmatig in het leven gehouden, drie meter boven de grond met zijn wortels zonder aarde.

Auteur: Kelly Kuenen

Het geslacht Cornus


Binnen de systematische indeling van het Regnum Vegetabile – het Plantenrijk – behoort het geslacht Cornus tot de orde van de Cornales en daarbinnen tot de familie van de Cornaceae, de kornoelje-familie. Deze familie omvat slechts twee geslachten; naast Cornus is dat het vrij onbekende geslacht Alangium.

Auteur: Jan P. Mauritz

'We geloven dat bepaalde stromen beter gewaardeerd kunnen worden'


Vanaf drie locaties in Noord-Brabant produceert en transporteert Van Berkel Biomassa & Bodemproducten diverse hoogwaardige producten voor groeiplaatsverbetering voor onder meer bomen en openbaar groen.

Invulling geven aan soortendiversiteit....


Met soortendiversiteit als uitgangspunt voor ons bomenbestand, ontstaat een breed palet aan keuzes en afwegingen. De website Beterebomen.nl geeft handvatten om het gewenste beeld te bereiken met een diversiteit aan boomsoorten.

Auteur: Henry Kuppen, Terra Nostra en Thor Hendriks, Burobol

Doorgewinterd boomtechnisch adviseur


Zijn curriculum vitae is niet bepaald die van een novice. Waar normaal grijze nestors een dergelijke staat van dienst overleggen, doet Martijn van der Spoel dat op zijn vijfendertigste. Dat hij ambitieus is, kun je rustig stellen. Maar wat deze jonge stuurman wérkelijk uitzonderlijk maakt, is dat hij forse leerprocessen aangaat.

Auteur: Santi Raats

Greenmax komt met een nieuw boombunkersysteem


Greenmax breidt zijn assortiment van groeiplaatsconstructies verder uit met een nieuw systeem; het TreeParker systeem. Een eenvoudig design met een zeer hoge draagkracht.

Alle planters verzamelen!


Heeft u zich al ingeschreven voor de Boom Innovatie Dag op 13 oktober bij Boomkwekerij Udenhout? Wij hebben wel een aardige trekker. Zoals u weet, is het thema van de dag 'Plant eens een andere boom.'

Auteur: Hein van Iersel